Afbeelding
Foto: Martijn de Bonte

Goereese Kunstdagen geopend

Vervolg van voorpagina

Solo artiest Carlijn E. speelt in de toren op een elektrische cello en zingt "Open your window, see whats going on". (Open je raam en kijk wat er gebeurd). Jan Trompper maakt dankbaar gebruik van het beeld tijdens zijn openingswoord. "We moeten onze eigen ramen opendoen en het wereldbeeld van anderen bekijken." Op weg naar de Goereese Toren heeft hij bewust door de stad gedwaald. "Een plezierige ervaring, er is veel bravoure achter de ramen."

Moment sublime

Harold Jassoy had op de middelbare school niet veel met taal en lezen. "Tot er een keer iemand gedichten kwam voordragen. Dat raakte mij, dat was het 'moment sublime'. Sindsdien houd ik van poëzie, tenminste als het goed wordt voorgedragen." Met de Kunstdagen hoopt Jassoy bezoekers op dezelfde manier te winnen voor de kunst. "Als we maar één iemand kunnen verrassen met kunst, dan is het evenement voor mij geslaagd."

Programma

De kunstwerken staat onder andere tentoongesteld achter ramen van huizen in het centrum en in de molen en de toren. Tijdens een wandeling door het centrum is de kunst nauwelijks te missen. Tijdens het evenement is er onder andere een beiaardconcert, veel live muziek, een monoloog, een rondleiding langs de ramen en diverse workshops, voor kinderen en volwassenen. Kijk voor het programma op: www.kunststichtinggoedereede.nl.