Afbeelding
Foto: Martijn de Bonte

De stad als podium voor kunst

GOEDEREEDE - "Art changes everything," staat er op de sweater van één van de bezoekers. Dinsdagavond zijn de Goereese Kunstdagen officieel geopend. Tot en met zaterdag kunnen bezoekers genieten van muziek, theater en kunst achter de ramen. Goedereede is deze week een openluchtgalerij.

Door Martijn de Bonte

Volgens André Kastelein van de St. Goereese Gemeenschap zetten de Kunstdagen Goedereede op de kaart. "Het is plezierig dat dit initiatief ieder jaar wordt ontplooid." Hij overhandigt Harald Jassoy de stadspapegaai van Goedereede, een zilverkleurige vogel die al vanaf de zeventiende eeuw werd doorgegeven van burgemeester op burgemeester. Daarmee heeft Jassoy een paar dagen lang de symbolische leiding over de stad.

Tijd nemen

Harald Jassoy is de 'geestelijk vader' van het kunstevenement. Hij nam achttien jaar geleden het initiatief voor de allereerste editie. "Het is bijzonder dat het evenement plaatsvindt. Ieder jaar is het weer een avontuur om de stad om te toveren tot een openluchtgalerij. Aan het publiek legt hij uit dat tijd een kostbaar goed is. "Wij hopen dat u de tijd neemt om te kijken en keuzes te maken. Geef uw tijd als cadeau aan de kunstenaar. Die heeft er veel tijd in gestopt."

>> Lees verder op pagina 3