Orgelconcert Stijn Hanssens

BROUWERSHAVEN - Op dinsdag 9 augustus is het 5e orgelconcert in de Grote of Sint Nicolaaskerk in Brouwershaven door de Vlaamse organist Stijn Hanssens. Hij is een groot promotor van het orgel en de orgelcomposities van zijn eigen streek. In Brouwershaven speelt hij dan ook uitsluitend Vlaamse orgelwerken, van onder andere Flor Peeters en Kristiaan Van Ingelgem.

Stijn Hanssens (1982) volgde zijn professionele muzikale opleiding aan het Lemmensinstituut te Leuven. In 2005 behaalde hij het diploma van 'Meester/Master in de Muziek: Orgel', aangevuld met het aggregaatsdiploma. Hij zette zijn studies verder en behaalde in het voorjaar van 2008, na een recital volledig gewijd aan 19e en vroeg 20e-eeuwse symfonische orgelmuziek en de creatie van een eigen werk, met Grootste Onderscheiding het Specialisatiediploma orgel. Hetzelfde jaar werd zijn compositieopleiding cum laude met een Meestergraad bekroond. Hij is organist van de Koninklijke O.L. Vrouwekerk te Laken en de St. Pieterskerk te Jette. Regelmatig verleent hij zijn medewerking aan concerten als begeleider of als solist.Sinds 1 oktober 2015 is hij directeur van de Stedelijke academie voor Muziek, Woord en Dans te Halle.

Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is € 7,50 voor volwassenen en € 2,50 voor studenten, inclusief consumptie na afloop. Onder de 12 jaar gratis. De verrichtingen van de organist worden geprojecteerd op de muur. Het volgende concert in de Brouwse Orgelzomer is op 16 augustus en wordt gegeven door Arno van Wijk.