Afbeelding
Foto:

Sportieve senioren stappen op de fiets

GOEREE-OVERFLAKKEE - De PCOB-GO is een vereniging van en voor senioren. Onlangs organiseerde de vereniging voor de tweede keer een fietstocht. Zestig deelnemers stapten op de fiets voor een tocht van 42 kilometer.

's Morgens was de opening en start vanaf verenigingsgebouw 'De Rank' in Stellendam. Er was ruimschoots de tijd om tijdens de koffie met cake gezellig met elkaar te praten en de liefhebbers konden onder leiding van Leo Blokland de maquette van de Tabernakel in de Hervormde Kerk bezichtigen. Voor lunch fietsten de deelnemers over mooie weggetjes naar het Trammuseum aan de Punt in Ouddorp. Na de lunch splitste de groep zich in drieën. Een gedeelte bleef in het museum rondkijken, een gedeelte maakte een rit in de stoomtram en een gedeelte maakte nog wat extra fietskilometers door de duinen.

Op naar de volgende stop. Het weer werd slechter, maar nu hadden de fietsers voor de wind. Bij Strandpaviljoen Paal 10 werd nog wat genuttigd en omdat het nu flink regende, bleef de groep hier wat langer hangen. Tenslotte het laatste stuk, over de duinen, door het waterwingebied en Oostdijk, over Goedereede-Havenhoofd weer naar Stellendam.

Het eindpunt was bij Het Wapen van Stellendam, waar de fietsers doornat aankwamen. De fietstocht werd afgesloten met een warme maaltijd. De heer Breen van Het Wapen van Stellendam vond het zo sneu dat iedereen was natgeregend, dat hij een heerlijk kopje koffie met een bonbon serveerde als extraatje. De organisatie bedankt het Wapen van Stellendam voor deze geste.