SGP betaalt zorg wel uit

Ziekenhuizen krijgen tot 80 procent van de door hen geleverde zorg niet uitbetaald. De SGP maakt zich daar grote zorgen over en wil dat dit probleem zo snel mogelijk wordt opgelost.Onduidelijkheden bij de financiering zorgen ervoor dat er, als een patiƫnt nog klinisch wordt behandeld, geen vergoeding is voor zorg in de laatste levensfase. Hierdoor is het risico aanwezig dat palliatieve teams in ziekenhuizen stoppen met het aanbieden van palliatieve zorg aan niet-kankerpatiƫnten.

Verbetervoorstellen

De Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie en de Nederlandse Internistenvereniging hebben verbetervoorstellen gedaan aan de Nederlandse Zorgautoriteit. Die heeft de voorstellen naast zich neergelegd en wil pas in het jaar 2018 met een oplossing komen.

Niet wachten

De fractieleider, de heer Van Der Staaij, dringt er daarom in gestelde schriftelijke Kamervragen bij minister Schippers van Volksgezondheid op aan om 'op de kortst mogelijke termijn' de financieringsregels aan te passen. Het probleem kan op deze manier uit de wereld worden geholpen. Fijn dat de SGP zich hiervoor inzet.