Een vlucht in de Solar Impulse? Dan pas ik

Ah, het is weer zomervakantie! De tijd van lol maken, naar het strand gaan (als je een beetje geluk hebt) en op vakantie gaan naar verre exotische bestemmingen, of lekker kamperen in je achtertuin natuurlijk. Ik kom toevallig net uit Indonesië en dan weet je het wel: dan moet je dat vliegtuig een aantal keer in. En niet kort ook. Maar waar de techniek nu weer mee is gekomen, is, in mijn ogen, wel erg bijzonder.

De techniek laat het natuurlijk niet bij zonnepanelen en beeldjes die bewegen op zonlicht, nee. Er bestaat sinds kort een vliegtuig, de Solar Impulse, die vliegt op zonne-energie. Dat is natuurlijk een best wel goede ontwikkeling, een vliegtuig die duurzaam werkt! Daarnaast is het ook een logische ontwikkeling, want er komen steeds meer voorwerpen die kunnen werken op zonne-energie. En ik vind het heel erg goed dat er steeds meer duurzame spullen komen.

Maar een vlucht maken in Solar Impulse? Dan pas ik toch maar. Waarschijnlijk voel je geen verschil met de vliegtuigen waar ik al in heb gezeten. Maar het idee dat een vliegtuig werkt op energie van een object dat niet altijd aanwezig is, stelt me niet echt gerust. Ik bedoel, die beeldjes in onze vensterbank, die op zonne-energie werken, stoppen soms ook opeens met bewegen…