Afbeelding
Foto:

Niet doen wat iedereen doet

"Oh nee, weer een nieuwe hype", zeg ik hoofdschuddend tegen mezelf, terwijl ik door mijn 'timeline' op Facebook scroll. Op Facebook word ik platgegooid met filmpjes, foto's, quotes en nieuwsartikelen over deze hype. Overal waar ik kom wordt er over gepraat. Pokémon Go: de zoveelste hype waar duizenden mensen aan mee doen. Luie mensen staan opeens op van de bank en gaan bewegen, simpelweg om Pokémons te vangen. Applausje voor de spelmakers die dit zomaar voor elkaar hebben gekregen.

Zelf doe ik niet mee aan deze hype. Waarom? Geen idee eigenlijk, ik heb nog niet echt de behoefte om dit spel te downloaden. Ik heb er een hekel aan om te doen wat iedereen doet. Dat is denk ik ook de reden dat ik nog geen Pokémons vang.

Mijn broer vertelde mij dat bij dit spel virtualiteit en realiteit heel dichtbij elkaar ligt en dat dat is wat het zo speciaal maakt. Hm, dat klinkt best vet en het maakt me nieuwsgierig naar dit spel.

Toch heb ik nog steeds niet de behoefte om Pokémons te gaan vangen. Ik ben er nog niet van overtuigd dat ik echt gelukkiger wordt als ik dit spel ga spelen. Mijn eigen koppigheid houdt me denk ik tegen. Als dit spel niet zo'n hype was geweest, had ik het wellicht wel gespeeld, want stiekem ben ik echt heel nieuwsgierig, maar nee, ik pas voor nu. Misschien ooit in de verre toekomst kom je mij tegen op straat en ben ik Pokémons aan het vangen terwijl al de anderen weer binnen op de bank bezig zijn met de nieuwste hype. ;)