Kernactiviteiten

DREISCHOR

Zeeuws wijnfeest

Vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus is het Zeeuws Wijnfeest in het Zeeuwse Dreischor. Het programma start op vrijdag om 15.00 uur, er is livemuziek en in de buitenkeuken worden streekspecialiteiten klaargemaakt. Op zaterdag zijn er vanaf 13.00 uur rondleidingen en wordt de Zeeuwse Wijnkoningin gekroond. Er kunnen ook rondvluchten worden gemaakt met een helikopter. De toegang is gratis. Meer info en het volledige programma staat op www.zeeuws-wijnfeest.nl.

GOEDEREEDE

Quiltexpositie

Tijdens de Kunstdagen van 1 t/m 6 augustus zijn er quilts te bewonderen in de consistorie van de oude Hervormde Kerk. De quilts van Rieteke Hoogendoorn zijn gebaseerd op de Bijbel. Tijdens de expositie zal de kunstenares regelmatig aanwezig zijn om toelichting te geven op haar werk. De expositie is te bezichtigen van maandag tot en met woensdag van 14.00 tot 16.30 uur, op donderdag van 11.00 tot 16.30 uur, vrijdag van 14.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur. Zaterdag is er een inloopconcert in de kerk, van 15.00 tot 16.00 uur. Annelies Driesse (zang) speelt samen met Iryna Zhynkina (piano). Meer informatie over de quilts is te vinden op www.bijbelquilt.nl.

Goeree Creatief

Elke vierde donderdag van de maand is er in het verenigingsgebouw een avond genaamd Goeree Creatief. Aanstaande donderdag 28 juli is iedereen welkom met een eigen werkstuk, of om te breien, haken of ander handwerk te doen. De deuren van Oostdam staan open van 19.00 tot 22.00 uur.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Stadswandeling in Zierikzee

ANBO Oostflakkee organiseert op woensdagmiddag 3 augustus een stadswandeling met gids in Zierikzee. Opgeven bij A. Kamp, tel. 642076. Kosten leden € 8,-, voor niet-leden € 10, - De groep vertrekt om 12.45 uur bij Ebbe en Vloed, de stadswandeling is van 13.45 tot 15.45 uur.

OUDE-TONGE

Orgelconcert Martien de Vos

Aanstaande zaterdag kan de Hervormde Kerk van Oude-Tonge worden bezichtigd. De kerk is geopend van 11.00 tot 16.00 uur, de ingang bevindt zich tegenover de Voorstraat. Om 15.00 uur geeft Martien de Vos een concert op het Frobeniusorgel. Hij speelt werken van
Bach, Buxtehude, Tunder en 2 improvisaties. Martien (1995) studeert orgel en klavecimbel aan het conservatorium in R'dam en heeft al verschillende prijzen gewonnen.

OOLTGENSPLAAT

Inzameling oud papier

Donderdagavond 28 juli wordt in Ooltgensplaat weer oud papier opgehaald voor de zending. De organisatie verzoekt om het papier gebundeld op de straat te zetten. De inzameling start om 17.30 uur.

Truckshow

OOLTGENSPLAAT - Op zaterdag 6 augustus is er voor het eerst een Truckshow bij Paviljoen Sluishaven. Er zijn verschillende activiteiten, zoals banden wisselen, modelvrachtwagens, een springkussen, velg werpen en live muziek. Na afloop is er een barbecue. Er rijdt ieder half uur een pendeldienst tussen het parkeerterrein aan de Schaapsweg en het evenement. Bij de Truckshow is er geen parkeergelegenheid.

De opbrengst van het evenement is bestemd voor Kanjerketting, een stichting die kanjerkettingen geeft aan kinderen met kanker. Bij iedere behandeling krijgen de kinderen een nieuwe kraal voor de ketting. Deelname aan de truckshow is gratis, net als de entree voor bezoekers. Er wordt geld ingezameld door middel van lotenverkoop. Deelname aan de barbecue kost € 14,50. Kijk voor meer informatie en om aan te melden met een truck, of voor de barbecue op www.truckshowvoorkanjerketting.nl.

OUDDORP

Fietstocht voor Adullam

Op dinsdag 2 augustus organiseert comité Adullam gehandicaptenzorg een fietstocht. Er zijn twee routes, één van ongeveer 30 km en één van 50 km. De inschrijving is van 10.00 tot 12.00 uur in Eben-Haëzer, het adres is Preekhillaan 3 in Ouddorp. Het inschrijfgeld is € 4,- per volwassene en € 2,50 voor kinderen tot 12 jaar. Een gezinskaart kost € 14,-. In Eben-Haëzer is er een kleine verkoping met o.a. snoep, kruiden en groente. Er is ook koffie, fris en thee te koop. Onderweg kunnen de deelnemers ook eten en drinken kopen. Voor eventuele vragen kunt u bellen naar 0187-683244 of 06-2264860

Nieuw hardloopevenement

Donderdagavond 18 augustus word er een nieuw hardloopevenement georganiseerd. De Delta Fysio 1/4 marathon. De kwartmarathon komt in plaats van de Akershoek Bokaal. De hardloopwedstrijd gaat over een parcours van 10.55 km, door en om Ouddorp. Bij de deelnemers zit er een chip in het startnummer, waardoor de uitslag direct bekend is. Er zijn prijzen voor verschillende leeftijdscategorieën. De prijsuitreiking is direct na de finish.
De start is om 19.30 uur bij MFG 'De Dorpstienden'. Inschrijven kan bij de start, of vooraf op www.deltafysio.nl/?q=stellerunners. Deelname kost € 5,- per persoon.

Fietspuzzeltocht

Op maandag 1 augustus 2016 is er een fietspuzzeltocht van ongeveer 20 kilometer door de mooie omgeving van Ouddorp. Deelname kost € 2.50 per persoon, met een maximum van € 10,- per gezin. De opbrengst is bestemd voor de zending. Deelnemers kunnen starten van 18.30 tot 19.00 uur, het startpunt is de kerk van de Ger. Gemeente aan de Spaanseweg 13 te Ouddorp. Onderweg is er een koffiestop waar deelnemers koffie, thee of fris kunnen krijgen. Na afloop van de fietspuzzeltocht kan er tegen betaling nog wat worden genuttigd bij de kerk. Voor vragen kan er contact worden opgenomen met de fam. Nijsse, Schansweg 12, tel. 683279/0613458447.