Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Mevrouw Veger organiseerde ochtendvierdaagse

Arend van Es te Sommelsdijk is eerste geworden bij de ochtendvierdaagse, die werd georganiseerd door mevrouw Veger van Café Oostdijk te Sommelsdijk. Ze heeft ongeveer twintig mannen aangezet tot deze sportieve prestatie, maar... zelf bleef ze thuis, zogenaamd om voor de koffie te zorgen. Later bleek dat ze dat gerust had kunnen laten, want de heren kwamen beslist niet uitgedroogd terug.

Iedere morgen om ongeveer half zeven werden de heren nagewuifd door anderen, die de moed niet op konden brengen om 35 km. te gaan fietsen en om ongeveer half tien kwam het gezelschap zo fit als een hoentje terug. Sommigen moesten dan aan de dagtaak beginnen en de anderen konden gaan genieten van de bouwvakvakantie. Zonder uitzondering verklaren de heren, dat het een prettig begin was van een nieuwe dag. De spieren die anders niet gebruikt werden, zijn los gekomen en het zal beslist de laatste vierdaagse niet zijn geweest. Verwacht kan zelfs worden, dat veel meer deelnemers aan de start zullen verschijnen bij een nieuwe rit. Arend van Es was steeds de eerste en hij kwam altijd weer met lenige benen terug.

Dat werd beloond door mevrouw Veger, die een bloemstukje voor de winnaar gereed had staan. Zij verwachtte dat Arend het zou zijn en bij de ingang van het café kon men vrijdagmorgen lezen dat Arend de winnaar van de sterrit geworden was.

De verhalen waren niet van de lucht, toen de heren een verversing werd aangeboden. Tijdens het verslag van de vierdaagse bleek dat, ondanks de verschillende routes, steeds hetzelfde café was bezocht. Nee, het is beslist de laatste ronde niet! Onder elkaar hebben ze het enorm leuk gehad en geen buitenlandse reis kan hier tegenop.

Dit artikel stond eerder in Eilanden-Nieuws van 27 juli 1971.