Afbeelding
Foto: Wim van Vossen Fotografie

Grote drukte bij zomerfair Pau Heerschap

OUDDORP – Er was voor doorgaand verkeer zaterdagmiddag in de Dirkdoensweg/Duinkerkerweg in Ouddorp nauwelijks een doorkomen aan. Reden: De massale drukte en belangstelling voor de tiende zomerfair bij Pau Heerschap. Niet alleen georganiseerd in en om de tuin van deze super bekende Ouddorper, maar ook met kraampjes en tafeltjes langs genoemde wegen.

Tekst: Jaap Ruizeveld. Foto: Wim van Vossen Fotografie

Centraal stond het tuingebeuren, waar menig bezoeker graag rondslenterde en genoot van alle pracht. Een gezellige sfeer en een ontmoetingsplek voor een lokaal gesprek. Velen maakten gebruik van de gelegenheid om in de kramen tuinplanten te kopen, of een versnapering. Huisvlijtproducten scoorden en voor de kinderen waren er speelvoorzieningen.

Slag om de arm

Tuineigenaar Pau Heerschap - zonder een verhaal in het Ouddorpse dialect - is ondenkbaar. Dus was dit fenomeen dat flinke bijval oogstte zelfs twee keer te beluisteren. Had Heerschap aangekondigd dat deze tiende editie van zijn zomerfair de laatste zou zijn, desgevraagd hield hij zaterdag toch een slag om de arm: "Nee, niet meer in deze uitgebreide vorm, maar wellicht toch nog iets anders. Je weet het nooit", zei hij.