Winnaar Grinwis (met beker) en zijn collega-deelnemers aan de palingrookwedstrijd. Foto: Jaap Ruizeveld
Winnaar Grinwis (met beker) en zijn collega-deelnemers aan de palingrookwedstrijd. Foto: Jaap Ruizeveld Foto: Adri van der Laan

Kees Grinwis winnaar palingrookwedstrijd

OUDDORP – De traditionele jaarlijkse Ouddorpse palingrookwedstrijd kon afgelopen zaterdag op een goede belangstelling rekenen. Op het terrein van de familie Hameeteman aan de Dorpsweg 20 verzamelden zich in de ochtenduren 8 deelnemers die gedurende een aantal uren zorgvuldig aan het werk waren om hun gerookte paling als het beste product aan de jury te kunnen aanbieden. En voor een beker en een medaille doe je al veel, maar vooral ook de onderlinge sfeer en gezelligheid is een drijfveer voor de deelnemende kenners.

Door Jaap Ruizeveld

Elk jaar blijft het tot de juryverklaring spannend wie als winnaar uit de bus komt. Juryvoorzitter Van de Velde en zijn team gaven op diverse onderdelen punten en dat leidde tot een eindscore met 65 punten voor Kees Grinwis, die zich ook deze keer - met 5 punten voorsprong op nummer 2, Bil Adams - tot winnaar zag uitgeroepen. Johan van Nimwegen werd derde (58 pnt); 4.Kees Mierop (54,5 pnt); 5.Job Rozemond (53 pnt);6. Jan Jaap Struyk (49 pnt); 7. Wout Lokker (47,5 pnt) en 8. Hans Bakelaar met 47 punten.


Meer activiteiten                                                                                                                                

Niet alleen de demonstratie vis-roken van diverse soorten zalm, tong, forel, zeebaars en onder andere poon trekt belangstellenden naar het wedstrijdterrein. Het is een aantrekkelijke markt waar lokale producten (van aardappelen en uien tot eieren) worden verkocht. Kijken leidt tot proeven van producten en tot kopen. Dat alles in een leuke ambiance, waarbij ook aan het goede doel Kika (Kinderen Kankervrij) ruime aandacht wordt geschonken. De organisatie van de palingrookwedstrijd is heel blij dat voor het evenement dit jaar ook sponsors bereid bleken support te verlenen. Zoals Albert Heijn en Jumbo in Ouddorp, Eetwinkel 't Hoekje, Vishandel Sperling (beiden ook Ouddorp) en Agrimarkt Middelharnis. Overal tevreden gezichten en ook dankbaarheid in de Kika-stand. "We zijn heel tevreden", klonk het.