Afbeelding
Foto: Hans Villerius

Bijzonder talent verrast bewoners De Vliedberg

OUDDORP – Een geslaagde middag was het afgelopen donderdag voor velen in woonzorgcentrum De Vliedberg in Ouddorp, toen daar orkest De Zeeuwse Muzikanten neerstreek.

Het orkest bestaat uit muzikanten, mensen met een beperking en enkele begeleiders, die uiterst enthousiast met elkaar musiceren en die hiervoor een uitgebreid repertoire hebben opgebouwd dat ze op uiteenlopende momenten en plaatsen ten gehore brengen. Door heel het land heen en zelfs voor leden van het Koninklijk Huis. Met een eigen vrachtwagentje vervoert het orkest z'n instrumenten naar de plaatsen waar de muzikanten gevraagd worden een optreden te verzorgen.

Voor vorige week had de activiteitencommissie van De Vliedberg, samen met Woongroep 106, De Zeeuwse Muzikanten uitgenodigd en de middag georganiseerd, waarnaar vele Vliedbergbewoners kwamen luisteren. Soms meedeinend, -klappend of -zingend, en soms zelfs een traantje wegpinkend, genoten ze van de variatie aan optredens. En duidelijk was dat ook de muzikanten zelf vol overgave heel veel musiceerplezier beleefden. Na het succes van deze middag gingen al gauw stemmen op om ook op andere woonzorglocaties op het eiland De Zeeuwse Muzikanten te laten komen. Wie meer wil weten over het orkest kan kijken op www.zeeuwsemuzikanten.nl.

(Tekst en foto's: Hans Villerius)