Arie Bosman (rechts) ontvangt uit handen van Jeroen Smith van de Focwa het certificaat. Links calculator André Jacobs.
Arie Bosman (rechts) ontvangt uit handen van Jeroen Smith van de Focwa het certificaat. Links calculator André Jacobs. Foto: Adri van der Laan

Bosman Schadeherstel gecertificeerd nieuwe Focwa Standaardnorm Categorie 2

MIDDELHARNIS – Onlangs is Bosman Schadeherstel Middelharnis gecertificeerd voor de nieuwe Focwa Standaardnorm Categorie 2, 'Complex schadeherstel'.

Focwa, de brancheorganisatie voor de schadelherstelbedrijven, heeft een nieuwe normering voor schadeherstel geïntroduceerd. Er zijn twee categorieën: De eerste is 'Cosmetisch herstel' en de tweede categorie is 'Complex schadeherstel'. Deze laatste norm is een zware nieuwe norm, omdat de auto's steeds complexer worden. Verder is deze categorisering nodig om de fabrieksgarantie van de autofabrikanten te blijven behouden en om de veiligheid van de auto na schadeherstel te kunnen waarborgen. Bosman Schadeherstel is heel blij dat ze deze certificatie binnen heeft.

De Focwa Standaard werd in februari gelanceerd tijdens het Focwa-jaarcongres. In deze kwaliteitsstandaard moet kwalitatief herstel zijn geborgd – met gebruikmaking van speciaal goedgekeurde onderdelen. Het herstel moet geschieden volgens de richtlijnen van de fabrikant of onderzoekscentra die zijn aangesloten bij RCAR. Dekra en Kiwa auditeren de schadeherstellers, en wie de regels overtreedt krijgt een rode kaart.
Onlangs overhandigde Jeroen Smits van de Focwa het certificaat aan calculator André Jacobs en Arie Bosman van het schadeherstelbedrijf uit Middelharnis.

De mensen van Bosman zijn blij met het certificaat. Het geeft voor zowel de klanten als de autofabrikanten de zekerheid dat het herstel van de schade bij Bosman in goede handen. www.bosmanschadeherstel.nl