Afbeelding
Foto: Kees van Rixoort

Fit4Fun van Sjaloom Zorg is al in de stemming voor GO Color

DIRKSLAND – Als voorproefje van de GO Color, op zaterdag 27 augustus, werd er donderdagavond in de Voorstraat te Dirksland al flink met kleurpoeder gesmeten. Aan de color run doet een team van Sjaloom Zorg mee. Bovendien bezet Sjaloom Zorg een van de kleurpunten, waar de deelnemers onderweg onder kleurpoeder worden bedolven. Bij Salem, de vestiging van de zorgorganisatie in de Voorstraat, was de voorpret duidelijk zichtbaar.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

De GO Color is een initiatief van Stichting GO Together, die in 2015 is opgericht om geld voor goede doelen in te zamelen via publieksacties. Het eerste goede doel is stichting A21, een organisatie die strijdt tegen mensenhandel en gedwongen prostitutie. De stichting beoogt ook een bijdrage te leveren aan de gemeenschap op Goeree-Overflakkee én de promotie van het eiland.

De GO Color is een fun event. De deelnemers lopen of rennen een parcours van vijf kilometer door Middelharnis. Start en finish zijn op het Spuiplein, achter D'n Diek. Onderweg krijgen de deelnemers op vijf punten kleurpoeder over zich uitgestort. Dit zijn punten in de vorm van een sluis, aangekleed door vijf sponsors van GO Color. Sjaloom Zorg is dus een van die sponsors.

Van de opbrengst van GO Color gaat 80 procent naar stichting A21. 10 procent is bestemd voor nader te bepalen goede doelen op Goeree-Overflakkee en de resterende 10 procent komt in een potje voor nieuwe activiteiten van stichting We GO Together.

Wandeltocht

Na de kleurrijke gebeurtenis en het poseren in de Voorstraat in Dirksland volgde een sportieve inspanning: een wandeltocht naar woonlocatie Vollenhoven in Melissant. De tocht is de tweede activiteit die is opgezet door Fit4Fun, een comité dat sinds juni aan de slag is gegaan. Het comité, dat bestaat uit cliënten, medewerkers en vrijwilligers, organiseert activiteiten met en voor cliënten met een beperking. Niet alleen cliënten van Sjaloom Zorg zijn welkom; iedereen kan meedoen.

Het gaat bij Fit4Fun om gevarieerde activiteiten: bewegen en gezonde kwaliteit van leven staan hoog in het vaandel, maar ook gezelligheid en 'het mogen zijn zoals je bent' zijn aspecten die niet ontbreken. Fit4Fun heeft een programmaboekje gemaakt, maar maakt de activiteiten ook zichtbaar via Facebook en een website.

Daar gingen ze dan, van Dirksland naar Melissant, in hun nieuwe Fit4Fun-shirts. Het heldere blauw van de shirts was hier en daar nog zichtbaar…