Zwemvereniging De Gooye krijgt toch projectsubsidie

GOEREE-OVERFLAKKEE – Twee brieven die elkaar hebben gekruist. Het leverde verwarring op in de raad. Op de lijst van 'Ingekomen stukken' stond een brief van het bestuur van zwemvereniging De Gooye in Dirksland aan het college van b. en w. en de gemeenteraad, waarin wordt gesteld dat zv. De Gooye, gezien de huidige ervaringen, geen vertrouwen heeft in het beleid dat de gemeente voert ten aanzien van projectsubsidies. Dat is de ene kant van het verhaal. Anderzijds de reactie van wethouder De Jong op raadsvragen dat de aangevraagde subsidie van De Gooye - op basis van waarderingspunten - toch is verleend en in een gemeentelijke brief is verwoord.

Borstcrawl

In de brief op de raadsagenda ('Ingekomen stukken') schrijft de zwemvereniging dat zij zich, geheel in het gedachtegoed van de gemeente, sterk heeft gemaakt om extra inkomsten te verwerven om de vereniging in stand te kunnen houden. Hiertoe is in november 2015 een projectsubsidie-aanvraag ingediend voor personen die zich willen bekwamen in de borstcrawl-techniek.

Geen reactie

Deze activiteit was gekoppeld aan de deelname aan de jaarlijkse zwemloop. Elf hardloop-atleten deden hieraan mee. Met extra trainingen na de zwemloop is dit project in april afgesloten. Buiten de ontvangstbevestiging van eind november 2015 heeft de gemeente niets van zich laten horen en vandaar dit schrijven, stelde De Gooye. De gemeente heeft eenzijdig besloten de subsidie met ingang van januari 2017 geheel af te bouwen en in infobijeenkomsten gepromoot om project- en/of kernsubsidies aan te vragen. Het bestuur van de zwemvereniging zegt teleurgesteld dat de gemeente geen enkele moeite heeft gedaan om de zwemvereniging te informeren over de ingediende subsidieaanvraag. Een schrijven dat de gemeentelijke reactie heeft gekruist, volgens de portefeuillehouder. De subsidie is alsnog toegekend. (Jaap Ruizeveld)