Pleidooi woningbouw dorpskern Achthuizen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Voorzitter De Jonge van de Dorpsraad Achthuizen meldde zich in korte tijd voor de tweede keer als inspreker bij de raad.

Door Jaap Ruizeveld

Dit naar aanleiding van het agendapunt Visie sanering woningbouwlocaties en woningbouwprogramma's die lopen tot respectievelijk 2020 en vervolgens tot 2030. Het agendapunt werd overigens van de gesprekslijst afgevoerd omdat nog niet alle betrokken instanties schriftelijk over het visiedocument waren ingelicht.

Saneren en bouwen

Het pleidooi van de dorpsraad-voorzitter was simpel. Laat Achthuizen meegroeien met de ontwikkeling die eilandbreed plaatsvindt en dat met de bouw van woningen voor alle leeftijdsgroepen. Voor Achthuizen zou er niets beschikbaar komen. Van Alphen (EVV) informeerde of aan de dorpsraad weleens is verteld welke mogelijkheden er zijn voor woningbouw. Dat was blijkbaar niet het geval geweest. Wethouder Markwat schetste de weg die de gemeente moet volgen bij de woningbouw. Het bouwen (toch een redelijk beperkt aantal) enerzijds en het saneren anderzijds. Nauwlettend gevolgd door de hogere provinciale overheid. Maar er zijn wel degelijk mogelijkheden, gaf de wethouder aan. Kom in actie met een project. Het is een uitdaging aan ontwikkelaars om daaraan mee te werken.