Kunstgrasvelden niet tijdig gereed

GOEREE-OVERFLAKKEE - Met verve presenteerde de voorzitter van voetbalvereniging DVV'09 donderdag in het inspreekdeel van de raad zijn teleurstelling en frustratie dat de voetbalverenigingen DVV'09 en DBGC uit Oude-Tonge nagenoeg zeker, zo niet, bij het begin van het nieuwe voetbalseizoen kunnen beschikken over kustgrasvelden.

Door Jaap Ruizeveld

Bij de besluitvorming tot harmonisatie van onderhoud en huur voetbalvereniging eerder dit jaar, zag het er allemaal nog rooskleurig uit. Gemeente en clubs zetten, na een lang traject van gesprekken en overleg, toen in op aanleg van 16,5 kunstgrasvelden, te realiseren op het eiland. Dit alles gezien als een kwaliteitsimpuls.

Bij de voetbalverenigingen DBGC en DVV'09 staat het water aan de lippen door een ernstig tekort aan speel- en trainingscapaciteit. Dat werd door de gemeente ook onderschreven en daarom zouden deze clubs prioriteit krijgen bij de uitvoering van het kunstgrasveldenproject. Maar twee maanden voor de start van de nieuwe competitie is er nog een schop de grond ingegaan. Het aanbestedingstraject is opgeschort. En daar ligt de bottleneck. Bij DVV'09 alleen al zijn 500 leden aangewezen op volledig ontoereikende veldaccommodaties, ook nog zonder verlichting voor het trainingsgebeuren. Wethouder Trouwborst begreep de frustratie, zegde toe aan oplossingen te werken. Zorgvuldigheid rond de aanbesteding, het voorkomen van zelfs elke mogelijk suggererende vorm van belangenverstrengeling, het lag er allemaal aan ten grondslag. Vanuit de raad werd om compensatiemaatregelen gevraagd. Dit is heel triest, vertolkte mevrouw 't Hoen (PvdA) de gevoelens van collega's.

Voor dit dossier en de toegezegde prioriteit voor DVV'09 en DBGC is het letterlijk het uur U.