Het personeel van De Klepperstee met het boek. Tweede van links is Jeroen den Hollander. Foto: Wim van Vossen Fotografie
Het personeel van De Klepperstee met het boek. Tweede van links is Jeroen den Hollander. Foto: Wim van Vossen Fotografie Foto: Wim van Vossen Fotografie

Directeur Jeroen den Hollander: "Investeren en innoveren en kwaliteitsslagen maken"

OUDDORP - Tussen alle activiteiten door lukt het om Jeroen den Hollander zijn verhaal over De Klepperstee te laten vertellen. Dat is boeiend, want er gebeurt veel. "Wil ons vakantiepark blijven voldoen aan de actuele wensen van de gasten, dan is doorlopend investeren en innoveren noodzakelijk. Steeds zetten wij ons in om kwaliteitsslagen te maken. Na alle aandacht voor en rond het Resort Ouddorp Duin richten wij onze pijlen nu weer op De Klepperstee. We zorgen ervoor dat wij de komende jaren op alle onderdelen up to date zijn en blijven. Met verbeteringen op ons vakantiepark steeds een stukje vooruit blijven lopen. Faciliteiten waarin wij sterk hebben geïnvesteerd zijn o.a. de internetvoorziening (met de aanleg van een glasvezelkabel), de groenvoorziening en de verzorgdheid van het park. Wij krijgen daar veel complimenten over", vertelt Jeroen.

Door Jaap Ruizeveld

Vakantiepark De Klepperstee kan op een doorlopende belangstelling van gasten rekenen. Ook internationaal. Bij het toeristisch kamperen bijvoorbeeld zijn er al meer Duitse gasten dan Nederlanders, terwijl de nu nog relatief kleine groep Belgen jaarlijks flink stijgt. Jeroen wijst op de veranderingen in het 'verblijf' op het park. Kwam men vroeger voor lange periodes van een aantal weken, nu zie je de trend van korte vakanties. Een weekeind of last minutes. Het online-boeken is favoriet. Ook meldt men zich aan onze balie. Wij spelen op alle ontwikkelingen in", zegt de directeur.

Nieuwe invullingen

"Dat Ouddorp, de Kop van Goeree, als toeristisch-recreatieve badplaats al vele jaren een belangrijke plaats inneemt, mag bekend zijn. Het blijkt ook uit de interesse om zich als koper te melden voor chalets en vakantiewoningen. Kijk daarvoor nog even terug naar het Strandresort Ouddorp Duin (aan de overzijde van de Vrijheidsweg) waar alle 122 eenheden zijn verkocht. Zoals bekend zijn vorige maand in de eerste fase al 64 woningen opgeleverd. Recreatieve voorzieningen zo dicht bij elkaar, dat vraagt om afstemming en biedt anderzijds nieuwe mogelijkheden en combinatie-invullingen. Zeker nu de centrumvoorziening in het strandresort gereed is. Zo kan onze supermarkt op De Klepperstee verdwijnen. Kleinschalige aankopen, het plezier om bijvoorbeeld een ijsje te kunnen kopen of frisdrank te bestellen, blijft op het park. Dat kan straks vanuit één centraal nieuw gebouw dat wij willen ontwikkelen. Waarin dan alle disciplines - met de receptiebalie - kunnen worden gehuisvest. De huidige afzonderlijke gebouwen maken dan plaats voor een nieuwe invulling van de vrijkomende ruimten. De planvoorbereiding hopen wij in 2017 te kunnen afronden".

Cijfers

Directie en management, gesteund door een team van 16 vaste medewerkers en een twintigtal vakantiekrachten, bundelt de krachten om alle onderdelen van het park in goede banen te leiden. Het zijn indrukwekkende cijfers: 500 camping-jaarplaatsen voor stacaravans, 200 seizoenplaatsen en 100 camperplaatsen en nog eens 300 kampeerplaatsen. Dit laatste item gaat - gelet op de marktvraag - veranderen. Dit aantal plaatsen wordt kleiner. Het kamperen zoals het vroeger was, dat komt niet meer terug".

Overstap

Jeroen den Hollander was in zijn (nog jongere) jaren wel eens aan de slag als vakantiewerker op De Klepperstee. Gedurende lange tijd richtte hij zich echter op activiteiten in fotografie en film. Woonde in Amsterdam en Rotterdam. Toch zocht hij iets anders. Toen een vaste medewerker op De Klepperstee vertrok, maakte hij met zijn gezin de overstap naar Ouddorp. Hij woont nu met vrouw en 3 kinderen in de historische Ridderstee. Jeroen vertelt: "Ik heb met mijn vader 5 jaar intensief samengewerkt. Ik leerde er de facetten van het vak. Een eigen beslissing, want zijn vader zei altijd: "Je moet iets doen waar je gelukkig van wordt". In oktober 2014 vroeg zijn vader aan Jeroen of hij hem wilde opvolgen als directeur. Een maand later is Ludovic den Hollander plotseling overleden. "Ik ben ontzettend trots op het bedrijf dat mijn vader heeft achtergelaten", zegt Jeroen, die in januari 2015 officieel directeur werd.

Onderscheiden

"Wij willen ons duidelijk onderscheiden. Met faciliteiten en voorzieningen, met kwalitatieve uitstraling. Als je iets doet, doe het dan goed: dat zit in onze genen. Voor elke leeftijdsgroep, ouderen en uiteraard de kinderen. Een voorbeeld? Zo hebben wij een animatieteam geïntroduceerd dat elk weekeind en in de schoolvakanties kinderen actief creatief bezighoudt. Zowel op onze Klepperstee als in het Duinresort. Een fulltime medewerker coördineert de activiteiten. Dit met een groep assistenten. Nieuwe speelvoorzieningen, een crossbaan en een trampoline, krijgen straks een vaste plaats in het centrumgebied. Ik voel me erg op mijn plek hier en ben blij met de support die ik krijg vanuit het management en gesteund door de inzet van een fantastisch team medewerkers. Ons familiebedrijf ziet de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet", besluit Jeroen den Hollander.