Een overzicht van het jubileumfeest zaterdag op De Klepperstee. (Foto: Klepperstee)
Een overzicht van het jubileumfeest zaterdag op De Klepperstee. (Foto: Klepperstee) Foto: Klepperstee

Vijftig jaar De Klepperstee

OUDDORP – Afgelopen zaterdag vierde Het Vakantiepark aan Zee, De Klepperstee aan de Vrijheidsweg in Ouddorp, haar vijftigjarig bestaan. Een zeer druk bezochte feestelijke bijeenkomst op het park waarin uiteraard het gouden jubileum, zeker ook voor de vele vaste gasten, in alle geledingen aan de orde kwam. Hoogtepunt vormde de presentatie van het Dikke Doewe boek.

Door Jaap Ruizeveld

Sinds 2008 is De Klepperstee een familiebedrijf. Wat in 1966 begon met een eenvoudige camping op een simpel veldje (met Ludovic en Alexander den Hollander als beheerders) groeide uit naar een spraakmakend - 45 hectare groot - park. Tot zelfs één van de grootste recreatieparken in ons land. Onderscheiden met prijzen, zoals in 2012 de Recron-ondernemersprijs voor Drive-In Camperpark. Een jaar later bekroond met de ANWB-Innovatie award. Vanaf de zeventiger jaren, tot eind 2014, stond De Klepperstee onder de directie-leiding van Ludovic den Hollander. Na zijn onverwacht overlijden in november van dat jaar, kwam er begin 2015 een driehoofdige leiding met Jeroen den Hollander (34) in de functie van directeur en met zijn zus Anna de Blok-Den Hollander en Mirjam de Wit in het management.

Kwaliteitsverbetering

Ludovic den Hollander was een gedreven ondernemende ontwikkelaar, die met tomeloze inzet en energie vele jaren moest 'strijden' om zijn visie voor vernieuwing, kwaliteitsverbetering, uitbreiding van toerisme en recreatie en het creëren van economische groei op de Kop van Goeree te kunnen realiseren. Voeg daar onmiddellijk innovatie aan toe. De Klepperstee (met ook de Magneet) is een CO2-neutraal vakantiepark. Het bedrijf nam hiertoe het initiatief. Samen met partner Deltawind kon een park met 2950 zonnepanelen op 1.3 ha grond worden aangelegd. In de loop der jaren volgden succesvolle mijlpalen. Zoals in 2011 de opening van het Drive-In Camperpark ten noorden van De Klepperstee. Veel ambities kregen overigens pas na verloop van langdurige procedures gestalte. Zo werd bijvoorbeeld voor het project Strandresort Ouddorp Duin - tegenover De Klepperstee - al in 1974 een vergunning aangevraagd. Het duurde tot 2010 voordat het groene licht voor ontwikkeling werd verkregen.

Lees verder op pagina 17