Frank van Oorschot van LTO Noord afdeling Goeree-Overflakkee overhandigt het Agrarisch Ontwikkelingsplan aan Commissaris van de Koning Jaap Smit.
Frank van Oorschot van LTO Noord afdeling Goeree-Overflakkee overhandigt het Agrarisch Ontwikkelingsplan aan Commissaris van de Koning Jaap Smit. Foto: Adri van der Laan

Toekomstdocument voor agrariërs gepresenteerd tijdens ontbijt

MELISSANT - Op het agrarisch bedrijf van de familie Van Adrighem in Melissant werd vrijdag 1 juli een bijzonder ontbijt gehouden. Meer dan honderd deelnemers afkomstig uit het agrarische bedrijfsleven, het provinciale en gemeentelijk bestuur en andere aan de bedrijfstak gerelateerde organisatie waren getuige van de presentatie van het Agrarisch Ontwikkelingsprogramma Goeree-Overflakkee (AOP)

Tekst en foto: Adri van der Laan

Het was de wens van LTO Noord afdeling Goeree-Overflakkee om de ontwikkelingen in de land- en tuinbouw van Goeree-Overflakkee goed in beeld te brengen. Er is een projectgroep gevormd waarin vertegenwoordigers van Rabobank Het Haringvliet, Het EduDelta College, HAS Hogeschool 's-Hertogenbosch en de gemeente Goeree-Overflakkee zitting namen.

LTO Noord afdeling Goeree-Overflakkee wil de ontwikkelingen in de land- en tuinbouw goed in beeld krijgen. Met medewerking van Rabobank Het Haringvliet, het EduDelta College, HAS Hogeschool 's-Hertogenbosch en de gemeente Goeree-Overflakkee wordt hiervoor een agrarisch ontwikkelingsprogramma Goeree-Overflakkee opgesteld. De studenten Marloes van Eck en Jos Koenders van HAS Hogeschool hebben het AOP samengesteld.

De samenstellers van het AOP hebben een tweetal inspiratieavonden gehouden op het eiland. Eén avond met uitsluitend agrarische ondernemers en één avond met andere belanghebbenden bij de agrarische sector. Daarnaast zijn meer dan veertig interviews gehouden met betrokkenen.

Centraal in het AOP staat de vraag: 'Waar verdient de boer in 2030 zijn brood mee op Goeree-Overflakkee?' In de komende vijftien jaar dient het programma om de agrarische sector op het eiland verder te ontwikkelen.

In de abonneekrant van vrijdag 10 juli volgt een uitgebreid verslag van de bijeenkomst.