Een drietal oud-leerlingen zong hun juf toe.
Een drietal oud-leerlingen zong hun juf toe. Foto: Adri van der Laan

Verjaardag oud-kleuterjuf groots gevierd

GOEDEREEDE – Even was het spannend zaterdagmiddag. Zouden er mensen komen om de oud-kleuterjuf Nely Risseeuw nog de hand te drukken? Dit was de vraag van de organisatoren van het 'verjaardagsfeestje' van de 'juf'.

Tekst en foto's: Adri van der Laan

Die vraag kon al snel bevestigend beantwoord worden, want boven verwachting was de toeloop naar de zaal van woon-zorgcomplex Westvoorne aan het Hongaarseplein. Zo'n 130 á 140 oud-kleuters en vrienden en kennissen uit de tijd toen 'juffrouw Hagens' schooljuffrouw was op de houten kleuterschool. Ondanks dat ze maar zeven jaar in Goedereede heeft gewerkt, bleek zaterdag dat die jaren onvergetelijk zijn geweest, zowel bij haar als bij haar oud-kleuters.
Een aantal vrienden uit de regio hadden deze dag voor haar georganiseerd en dat speciaal ter gelegenheid van haar 80e verjaardag deze week. Met haar man Iek en haar zoon Adriaan was juf Nely overgekomen uit haar woonplaats Oosterbeek.

Warm welkom

In Goedereede, vrijwel op de plaats waar de oude kleuterschool had gestaan, was haar een warm welkom bereid. Oud-kleuters waren – sommigen van heinde en verre – naar het Hongaarseplein getogen om de juf te feliciteren. Een aantal oud-leerlingen hield een – veelal humoristisch – toespraakje en natuurlijk werden er onderling weer veel herinneringen opgehaald. Foto's en plakboeken kregen een gretig aftrek en gaven natuurlijk weer aanleiding tot nieuwe verhalen.
"Dit kan alleen maar in Goedereede. Als ik dit in Oosterbeek vertel, gelooft niemand me", verzekerde de juf in haar emotioneel dankwoord, waarin zij ook stilstond bij de voormalige kleuters, die niet nu niet meer in leven zijn. Verder haalde zij een aantal herinneringen op aan vooral vrolijke momenten en spitsvondige opmerkingen van haar toenmalige kleuters, die nu allemaal zo tussen de 55 en 65 jaar zijn. Verder verzekerde zij met dankbaarheid terug te denken aan de soepelheid van de bestuursleden uit die tijd. "Alles kon en ik kreeg alle medewerking".

<in kader>
Voornemen

Tijdens de receptie bleek dat die paar uur niet genoeg waren voor de vele verhalen. Daarom besloot een aantal Goereeërs om voortaan iedere eerste woensdag van de maand om 19.00 uur elkaar weer eens rond de bankjes op de Markt op te zoeken. Morgen, woensdag 6 juli, zou dan de eerste keer worden.

Het was een gezellige drukte in Westvoorn.