De voorkant van de folder die op veel plaatsen van het eiland verspreid is.
De voorkant van de folder die op veel plaatsen van het eiland verspreid is. Foto: Adri van der Laan

Rentmeesters Ouddorpse kust organiseren kustwandeling

OUDDORP – Zaterdag 9 juli organiseert de organisatie 'Rentmeesters Ouddorpse kust' een groepskustwandeling langs het Ouddorpse strand.

In een persbericht legt één van de initiatiefnemers, Hans Klijn, uit waarom deze wandeling wordt georganiseerd. Alle inwoners van Goeree-Overflakkee en andere belanghebbenden die de kust van Ouddorp in de huidige vorm willen behouden, worden uitgenodigd, omdat volgens de 'Rentmeesters Ouddorpse kust' het "bouwen langs en in de duinen van Ouddorp, onmiddellijk moest stoppen". Het tast in ernstige mate de natuur en landerijen aan; het tast in ernstige mate de openheid van het landschap aan; het tast de cultuur en identiteit van de bevolking aan; het tast in hoge mate de zondagsrust aan en het bevordert een 7 x 24 uurs-economie.

De start van de wandeling om 10.00 uur zaterdagochtend is bij de uitkijktoren Strand Noord, Oosterweg tot aan de Langedijk. De wandeling wordt afgesloten met een menselijke keten langs het gehele traject.
Volgens Klijn heeft "de gemeente niet gereageerd op de ingebrachte petitie tijdens de openbare raadsvergadering van 17 maart 2016, van ruim 1600 gezinnen. Dit in tegenstelling tot de Tweede Kamer, die een bouwverbod wil langs de gehele kust".
Deelnemers aan de tocht kunnen aan het eind van de Oosterweg (Strand Noord) parkeren.