Het Beachvolleybalteam Nederland geeft donderdag 7 juli een clinic en demo beachvolleybal bij VC Intermezzo op het Diekhuusplein in Middelharnis.
Het Beachvolleybalteam Nederland geeft donderdag 7 juli een clinic en demo beachvolleybal bij VC Intermezzo op het Diekhuusplein in Middelharnis. Foto: Adri van der Laan

Kampioenschappen Beachvolleybal op Diekhuusplein

MIDDELHARNIS - Marflex Open Flakkeese Kampioenschappen Beachvolleybal gaat 5 juli starten op het Diekhuusplein. Donderdag ervoor is er een clinic en demo door jeugd Beachvolleybal Team Nederland.

Onlangs sloot VC Intermezzo het indoor volleybalseizoen 2015-2016 af met een onderling mixtoernooi, wat sportief en gezellig verliep. Vanaf 5 juli start de volleybalclub met de Marflex Open Flakkeese Kampioenschappen Beachvolleybal. Dit toernooi is mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Marflex en de gemeente Goeree-Overflakkee. Totaal nemen er nu zestien teams deel aan het toernooi. Tot dinsdag aan de start kunnen teams zich nog opgeven. Een team bestaat uit drie deelnemers. Vrouwen, mannen of mix (mix doet mee in het herentoernooi). Deelname kost vijftien euro. Het inschrijfformulier is aan te vragen via een e-mail naar ofkb2016@gmail.com.
Het programma van de kampioenschappen ziet er als volgt uit: dinsdag 5 juli vanaf 19.00 uur toernooi voor de dames, woensdag 6 juli vanaf 19.00 uur toernooi voor de heren. Vrijdag 8 juli zijn de finales voor zowel de dames als de heren. Donderdag 7 juli zal er een clinic voor de jeugd zijn vanaf 18.00 uur. Deze clinic wordt verzorgd door vier meiden van het Beachvolleybal Team Nederland. Zij zijn de talenten op het gebied van Beachvolleybal in Nederland en komen uit in het BTN-jeugd Oranjeteam. Zij wonen in Den Haag, de stad van het Nederlandse Beachvolleybal, en combineren studie met nagenoeg een fulltime beachvolleybalprogramma. Ze trainen dagelijks bij het beachvolleybalstadion op het strand van Scheveningen. De meiden spelen in de Nederlandse Eredivisie Beachvolleybal en doen mee aan Europese- en wereldkampioenschappen voor de jeugd. Aansluitend op de clinic spelen de meiden twee sets tegen elkaar. De clinic en demonstratiewedstrijd duurt tot 20.30 uur.