Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Collecte voor Stichting Oost-Europa

GOEREE-OVERFLAKKEE - De jaarlijkse huis-aan-huiscollecte in de dorpen Dirksland, Melissant en Herkingen voor de Stichting Oost-Europa Werkgroep Middelharnis vindt deze week plaats.

Het hoofdproject ligt zo'n zestig kilometer ten zuiden van de grote universiteitstad Cluj-Napoca, in het zigeunerdorpje Uioara. Het is inmiddels al vijf jaar geleden dat de werkgroep aldaar een tweedehands winkel heeft geopend, wat in een grote behoefte voor de arme mensen voorziet. Alles wat in die winkel te koop wordt aangeboden tegen een zeer geringe prijs komt van Flakkee. De laatste jaren worden ook allerlei meubelstukken verkocht in Uioara, die daar vanuit twee grote loodsen aan de man worden gebracht. Wie meer wil weten, zoals foto's en verslagen, kan terecht op de website www.oosteuropa-werkgroep.nl. Wilt u liever een gift overmaken, die u van uw belastingaangifte kunt aftrekken? Het banknummer is: NL 97 RABO 03420 07 408 ten name van St. O-Europa te Middelharnis.

Voor het inleveren van goederen zoals kleding, schoeisel, huishoudelijke spullen, speelgoed, fietsen, kinderwagens, meubels, enz, maar ook brillen en medicijnen (mits nog lang houdbaar), kunt u iedere eerste zaterdagmorgen van de maand tussen 9.30-11.30 uur terecht in de loods aan de Industrieweg 17 te Middelharnis. Alleen in de augustusmaand blijft de loods vanwege vakantie gesloten. Hebt u nog vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met dhr. Baan (603051), dhr. Hoogmoed (601519) of dhr. Kardux (486436). Bij dit artikel een foto van een kamer waarin een vader, moeder en acht kinderen verblijven.