Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Imkers houden zaterdag open huis

GOEREE-OVERFLAKKEE - In heel Nederland houden imkers op 9 juli open huis. Ook op het eiland doen twee imkers mee. Breng een bezoek en beleef een paar interessante uurtjes.

Aanwezige imkers vertellen graag over hun boeiende hobby. Ze leggen u dan uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur. Ze vinden het leuk u te laten zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen. Ze laten u, als u wilt, een kijkje nemen in een bijenvolk. Durft u dat niet aan? Kijk dan bij de observatiekast, waar een bijenvolkje achter glas te zien is. Misschien ontdekt u de koningin. Ziet u het verschil tussen de darren, de mannetjes, en de werksters, de vrouwelijke bijen?
De imker kan u uitleggen hoe honing wordt geslingerd, hoe men kaarsen maakt van bijenwas, hoe u met honing lekkere koeken kunt maken, wat de bijen met het stuifmeel dat ze halen doen, en misschien ook, hoe je bijenkoninginnen kunt telen.

U vindt de deelnemende imkerijen op het volgende adressen: Landwinkel Keizer, Damweg 1a, Stellendam en Ton Korteweg, Kaai 8, Ooltgensplaat.

Opening: zaterdag 9 juli van 10.00 tot 16.00 uur. Het bezoek is gratis.

Voor meer informatie: www.BijenGO.nl