Sem Tanis ontvangt uit handen van wethouder Trouwborst de fiets.
Sem Tanis ontvangt uit handen van wethouder Trouwborst de fiets. Foto: Adri van der Laan

Sem Tanis wint fiets 'Helden dragen helmen'

GOEDEREEDE-HAVENHOOFD – Vorige week stond het eiland in het teken van het NK Wielrennen. De 'wielrensfeer' ging ook Goedereede-Havenhoofd niet voorbij. Onder grote belangstelling werd - in de Eben Haëzerschool - de winnaar van de collage- en kleurwedstrijd van 'Helden dragen Helmen' bekendgemaakt: De inzending van Sem Tanis was de mooiste en hij won hiermee een fiets die hij uit handen van wethouder Trouwborst kreeg overhandigd.

Tekst en foto: Adri van der Laan

De teken- en collagewedstrijd was georganiseerd in het kader van de campagne 'Helmen dragen helmen'. Initiatiefnemers waren de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Goeree-Overflakkee in samenwerking met CuraMare. Wethouder Trouwborst legde uit dat met de campagne gestreefd werd om ouders en kinderen bewust te maken van de gevaren die het fietsen met zich mee kan brengen. Alle basisschoolkinderen hebben dan ook een fietshelm gekregen. Het belang van het dragen van helmen op de fiets werd onderstreept door drie dames van het NK RaboLiv team: Thalita de Jong (wereldkampioene cyclo cross), Roxane Knetemann (derde tijdens de NK tijdrit) en Anouska Koster (beste jongere in de ronde van Qatar). Zij waren ter gelegenheid van de prijsuitreiking samen met wielrenner Koos Moerenhout uit Achthuizen naar het Havenhoofd gekomen.

Neuroloog dokter Maasland van het ziekenhuis uit Dirksland vertelde, als moeder en als arts, hoe belangrijk het is om een goede hoofdbescherming te dragen op de fiets.

De kinderen van de Eben Haëzerschool vonden het natuurlijk een hele eer dat één van hen de hoofdprijs had gewonnen en dat bekende wielrenners de school een bezoekje brachten. Natuurlijk werden de sporters en zelfs de wethouder gevraagd om een handtekening.

Naast de hoofdprijswinnaar Sem Tanis, is er voor iedere groep een winnaar gekozen. Deze winnaars kregen allen een snelheidsmeter voor op het stuur van hun fiets. Hieronder de winnaars:

Groep 0: Kees Kootman (CBS Albert Schweitzer - Stad aan het Haringvliet)
Groep 1: Olivia van Zadelhof (OBS Roxenisse - Melissant)
Groep 2: Suet Yee Mok (OBS J.C. van Gent - Sommelsdijk)
Groep 3: Josefien (OBS Molenvliet - Stad aan het Haringvliet)
Groep 4: Rainiel Angelo Solano (SBO de Wegwijzer - Middelharnis)
Groep 5: Vera Breur (CBS Eben-Haëzerschool - Goedereede)
Groep 6: Roos, Krista, Emy en Daniëlle (CBS Eben-Haëzerschool - Goedereede)
Groep 7: Joël, Tommy, Jorn en Floris (CBS Eben-Haëzerschool - Goedereede)
Groep 8: Jasmijn, Evi, Deborah en Maurain ( CNS Zomerland - Stellendam)
Bruggroep: Ricky (ZML De Ark - Middelharnis)
Groep VSO 1: Els (ZML De Ark - Middelharnis)