Grote jaaruitvoering Muziekschool GO

MIDDELHARNIS - Op zaterdag 2 juli 2016, aanvang 16.00 uur, presenteren de leerlingen van de Muziekschool 'Goeree-Overflakkee' zich tijdens de grote jaarlijkse einduitvoering.

Een afsluiting van het schooljaar die plaatsvindt in het Diekhuus, Beneden Zandpad 7 te Middelharnis en verdeeld is over vier zalen van het Diekhuus met non-stop optredens van 20 minuten van leerlingen op allerlei instrumenten. Bijvoorbeeld alleen al in de Rabobankzaal zijn er zes optredens; het publiek kan dus naar hartenlust shoppen bij al deze concerten. Om ongeveer 18.45 uur wordt het geheel afgesloten met een optreden van het Muziekschoolorkest.

Muziekonderwijs heeft – naast het geven van goede instrumentale en vocale lessen – ook een belangrijke taak op het gebied van het samenspel. Om zoveel mogelijk leerlingen te laten spelen op deze middag, treden vooral de ensembles voor het voetlicht. We noemen u o.a. blokfluitensembles o.l.v. docent Elly Bakker, dwarsfluitensembles o.l.v. Lisette van den Broek, een gitaarensemble o.l.v. docent Marco de Goeij en een strijkerensemble o.l.v. docente Heleen de Witte. Zeker moet ook het optreden van de A.M.V.-klassen genoemd worden. Deze kinderen van ongeveer 7 jaar geven de 'aftrap' om 16.00 uur in de Rabobankzaal en hun optreden o.l.v. docent Marijke Nieuwenweg is van verrassende kwaliteit.

Naast al dit samenspel zijn er natuurlijk ook prachtige solo-optredens op instrumenten als dwarsfluit, gitaar, harp, trompet/bugel (hafa) en piano te beluisteren. Een feestelijke afsluiting en hoogtepunt van het programma is elke keer weer het optreden van het grote Muziekschoolorkest o.l.v. docent Piet Westhoeve. Dit orkest – waarin zo'n 50 muzikanten spelen – heeft een overweldigende 'sound' en zal zich laten horen met: de Rondo Alla Turca van W.A. Mozart en de West Side Story van L. Bernstein.

De Muziekschool GO stopt in zijn huidige vorm per 1 augustus 2016. De leiding wil graag iedereen bedanken voor "het vertrouwen dat (soms al vele jaren) in ons gesteld is". Het Muziekgebouw is de opvolger van de Muziekschool, zie ook www.muziekgebouwgo.nl.

Veel van de huidige docenten van de Muziekschool GO zullen hun lessen via het nieuwe Muziekgebouw GO gaan aanbieden, zodat het onderwijs zoveel als mogelijk is gecontinueerd kan worden. Het Diekhuus is open vanaf 15.30 uur.