Paul en Wendy van Dynamic Motion met een doosje Eibaar-eieren.
Paul en Wendy van Dynamic Motion met een doosje Eibaar-eieren. Foto: Adri van der Laan

Sporten, gezond eten en eieren

OUDE-TONGE - Sportschool Dynamic Motion en diëtist Carlijn Appel uit Oude-Tonge hebben een bijzondere samenwerking met Eibaar in Den Bommel. Alle drie promoten ze namelijk het positieve gezonde imago van eieren en bieden nu wel een heel speciale service aan voor de klanten van de sportschool.

Diëtist Carlijn Appel: Breek de dag, tik een eitje:
"Als diëtist wordt de vraag over hoeveel eieren we eigenlijk mogen eten wekelijks wel een keer gesteld. Vooral cholesterol staat in een negatief daglicht. Maar een ei is meer dan cholesterol, het bevat veel voedingsstoffen (er kan zelfs een hele kip uit groeien…). Maar is dat cholesterol niet slecht dan? Je lever maakt dagelijks een bepaalde hoeveelheid cholesterol aan. Eet je meer cholesterol? Dan maakt je lever zelf minder aan. Hoeveel je via de voeding binnenkrijgt heeft dus weinig invloed op het totale cholesterol. Een verhoogd cholesterol is van veel meer factoren afhankelijk (bijv. roken, inactiviteit, overgewicht). Eet gerust een eitje per dag. Eiwitten geven je namelijk een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel trek krijgt tussen maaltijden door. Ook dragen eiwitten bij aan een goed herstel van je spieren na het sporten. Ik zie alleen maar voordelen".

Paul en Wendy van Dynamic Motion:
"Fanatieke sporters eten heel veel eieren en wat is nu handiger dan dat je die eieren meteen in de sportschool kan meenemen? De speciale strippenkaart voor tien doosjes plus een elfde gratis doosje zorgt voor extra gemak voor de klant. De doosjes van 10 eieren kunnen ook los worden gekocht".

Hanneke en Sjef de Baar van Eibaar:
"Wij vinden het geweldig dat de gezondheid van eieren op deze manier wordt gepromoot. Voor de klanten van Dynamic Motion die het te veel moeite vinden om naar onze eierautomaat te rijden in Zuidzijde, is het een ideale oplossing dat ze de Eibaar-eieren in de sportschool kunnen meenemen".

Summerworkout

Op zaterdag 2 juli organiseert Dynamic Motion een Summerworkout van 11.00 tot 14.00 uur. Eibaar zorgt die middag voor gekookte eieren ter bevordering van het spoedige spierherstel van de deelnemers aan de workout.