Het winnende ontwerp van Joep Luijcks.
Het winnende ontwerp van Joep Luijcks. Foto: Adri van der Laan

Aan haven van Oude-Tonge komt De Kaaiwerker van Joep Luijckx

OUDE-TONGE – Aan de haven van Oude-Tonge komt een eerbetoon aan de kaaiwerkers van weleer te staan. Het beeld getiteld De Kaaiwerker van Joep Luijckx kwam als winnend ontwerp naar voren uit de prijsvraag die kunst- en historieminnend Oude-Tonge de laatste weken in haar greep hield.

Tekst en foto's Kees van Rixoort

De bevolking van Oude-Tonge heeft vanaf het begin mee kunnen denken en praten over het te realiseren kunstwerk. In eerste instantie door met verhalen en thema's rond het verleden van de haven te komen, later door daar een keus uit te maken en uiteindelijk door te stemmen over de zes ontwerpen, die in Galerie KunstPlus geëxposeerd zijn. In totaal kwamen er 223 stemmen binnen, waarvan 201 geldige.
Drie van de zes ontwerpen kregen aan de hand van de uitslag een nominatie. Het ging om De Havenmeester van Mirian Zimmerman, ontwerp nummer 6 van Jaap Reedijk en De Kaaiwerker van Joep Luijckx. De ontwerpen van Marja Bergwerff, Ellen van der Bok en Annette de Roo vielen af omdat de burgers van Oude-Tonge en de rest van Goeree-Overflakkee er te weinig stemmen voor overhadden.

>> Lees verder op pagina 3