Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Wisselende resultaten verkeersexamen Middelharnis-Sommelsdijk 2016

MIDDELHARNIS - Op dinsdag 14 juni 2016 werd in Sommelsdijk en Middelharnis het praktisch verkeersexamen voor de groepen 7 of 8 van het basisonderwijs in Middelharnis, Sommelsdijk en Stad aan het Haringvliet georganiseerd.

Er deden 10 scholen met 13 klassen aan het praktisch verkeersexamen mee. In totaal deden er 211 leerlingen mee aan het praktisch verkeersexamen. Helaas zijn 12 leerlingen niet voor het praktisch examen geslaagd. Voor zover zij nu in groep 7 zitten, krijgen ze volgend jaar een herkansing om het examen alsnog te halen.

De helden van het praktisch examen zijn de drie leerlingen van basisschool De Ark uit Middelharnis. Niet alleen reden zij als enige met hun nieuwe helmen en waren hun fietsen perfect in orde, zij maakten gemiddeld ook slechts één fout. Alle hulde voor Quinty Bo Verweij, Eline Vis en Daniël Kamp.

Het schriftelijk examen werd, gelijktijdig met de andere basisscholen in Nederland, gehouden op donderdag 7 april 2016. Aan het schriftelijk examen deden eveneens 212 leerlingen mee en gelukkig zijn voor het schriftelijk examen alle leerlingen wel geslaagd.

Dit jaar waren er drie leerlingen die zowel het schriftelijk examen als het praktisch examen foutloos wisten te maken, zodat zij met lof zijn geslaagd. Het zijn Elvira den Hoed en Nellieke Troost van de School met de Bijbel in Sommelsdijk en Jonas Westerbeke van de Groen van Prinstererschool in Middelharnis.

Het beste gemiddelde resultaat per groep voor het schriftelijk examen werd gehaald door de 27 leerlingen van groep 7A van de Bosseschool in Middelharnis, met een gemiddelde score van slechts 2,08 fouten voor het theoretisch examen.

De meeste fouten bij het praktisch examen werden gemaakt op de onderdelen achterom kijken, richting aangeven, goed kijken op de kruispunten en de juiste plaats op de weg. Voorafgaand aan het praktisch examen werden de fietsen gekeurd.