Krachtenbundeling BeCare en Life Support Walcheren

MIDDELHARNIS - BeCare (Middelharnis) versterkt haar positie op gebied van (bedrijfs)hulpverlening, EHBO en AED/reanimatietrainingen met de overname van Life Support Walcheren per 1 juli 2016. Dat maakt Irene Drenth, directeur van BeCare, vandaag bekend. Dankzij de bundeling van krachten kan haar bedrijf nu de gehele Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden bedienen.

BeCare/Life Support Walcheren wordt aangestuurd vanuit Middelharnis en verzorgen gezamenlijk ruim 400 trainingen per jaar aan bedrijven, particulieren, overheden en instellingen. Daarnaast leveren zij via www.hulpverleningswinkel.nl : BHV-, EHBO- en AED-materialen en verzorgen zij EHBO-ondersteuning bij evenementen.

Met de overname van Life Support Walcheren worden het bereik en de capaciteit aanzienlijk vergroot.

Drenth spreekt van 'een perfecte match' en ziet veel raakvlakken tussen beide bedrijven. BeCare is net als Life Support Walcheren opgericht door professionele hulpverleners, die tezamen kunnen bogen op ruim 20 jaar ervaring in de ambulance- en brandweerhulpverlening.
Beiden koppelen zij expertise en praktijkervaring aan het ontwikkelen van specialistische trainingen, maar ook aan standaard EHBO of BHV trainingen.

Hiervoor maken zij gebruik van de inzet van instructeurs met actuele ervaring in de professionele hulpverlening.
Life Support Walcheren blijft onder de huidige naam voortbestaan, maar het dagelijks bestuur komt in Middelharnis te liggen. Rien Duine en Johan van der Hoeven, voormalig vennoten, blijven betrokken bij klantenrelaties en productverkoop. Ook blijven de huidige instructeurs bij het bedrijf betrokken.

Drenth weet dat BHV- en aanverwante trainingen vaak aan regionale partijen worden gegund. De overname betekent dus een substantiele uitbreiding van het werkgebied van BeCare. 'Door onze krachten te bundelen hebben we bijvoorbeeld een nog groter team van ervaren, deskundige instructeurs tot onze beschikking,' zegt Drenth. 'Dit is een belangrijke uitbreiding van de mogelijkheden die we onze klanten kunnen bieden.'

Over BeCare

BeCare is gevestigd in Middelharnis en is in ruim 10 jaar uitgegroeid tot de aanbieder van trainingen op maat. Het bedrijf bestaat uit vier divisies: (1) trainingen, (2) verkoop van BHV-, EHBO- en AED-materiaal, (3) hulpverleningswinkel.nl en (4) EHBO bij evenementen. In 2014 werd BeCare uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland in de categorie Arbo & Veiligheid.