Afbeelding
Foto: Jaap Ruizeveld

Wethouder Frans Tollenaar: "RCN Toppershoedje is top"

OUDDORP - Met zijn uitspraak: "Toppershoedje is top", had wethouder Frans Tollenaar zaterdagavond gelijk al de show gestolen bij zijn openingshandeling van de uitbreiding van RCN Toppershoedje aan de Strandweg in Ouddorp. Op het oude sportveld is met inzet van lokale ondernemers, financieel mogelijk gemaakt door RCN (Nederland), een mooi complex met 10 Duinlodges gerealiseerd. Aan Tollenaar de niet zo moeilijke opgave om, uitgenodigd daartoe door parkmanager Roland Hoogwerf, het lint door te knippen dat de vrije entree naar de nieuwe aanwinst nog afsloot.

Tekst en foto: Jaap Ruizeveld

Een groot aantal gasten, genodigden en belangstellenden was op dit festijn zaterdagavond afgekomen. De parkmanager toonde zich verheugd dat deze uitbreiding, duidelijk gezien als kwaliteitsverbetering, tot stand kon komen. Een idee, begin dit jaar gelanceerd, is in korte tijd gerealiseerd. Duinlodges in Ouddorpse stijl in het duinlandschap. Dat alles binnen het park.

Binnen budget

Financieel directeur Boone van RCN (Recreatie Centra Nederland), de keten waaronder Toppershoedje valt, was blij dat deze voorziening in Ouddorp haalbaar was. Mede mogelijk gemaakt door een snelle procedure-afwikkeling. Een positief eindresultaat. Tien prachtige goed ingerichte chalets, die ongetwijfeld weer nieuwe gasten zullen aantrekken. De uitvoering van het recreatieproject is bovendien binnen het afgesproken budget gebleven. Aan dit succes wilde de RCN-directeur graag, vanuit zijn warme sympathie voor de geleverde prestatie, voor elk chalet een (warme) deken overhandigen. Te gebruiken als er onverhoopt koude avonden zich aandienen.

Identiteit

Wethouder Tollenaar toonde zich verheugd dat RCN-Toppershoedje in Ouddorp een zo breed scala aan voorzieningen aan zijn gasten presenteert. "Een recreatieproject met een Ouddorpse identiteit. Dat moeten we koesteren. Aan het al bestaande voorzieningenpakket is nu dit complex met Duinlodges toegevoegd. Een kwaliteitsverbetering die past in de steeds actueel wijzigende vraag van de recreant. Toppershoedje biedt onder andere (luxe) kampeermogelijkheden. Maar speelt nu ook in op de wensen om in een chalet te kunnen verblijven".

Zorgvuldig

"Er gebeurt veel in Ouddorp", zei Tollenaar. "Het gemeentebestuur gaat zorgvuldig om met de ontwikkelingen. De bestemmingsplannen Bad en Duin zijn in uitvoering. De Vrijheidsweg krijgt een meer passende inbedding en de verbindingen naar het strand worden in lijn gezet. Ook de vraag van bezoekers naar hotelfaciliteiten is met het aanbod van het Fletcher-hotel goed ingevuld". Na deze woorden was er de mogelijkheid één of meerdere chalets te bezichtigen.