Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Sponsortocht 'Vrouwen voor vrouwen'

MIDDELHARNIS - Op 21 mei organiseerde een werkgroep van 'Vrouwen voor vrouwen' een sponsorwandeltocht om geld bijeen te brengen voor vrouwen die met hun kindje opgenomen zijn in GGZ-instelling 'De Hoop'. Doel is om ervoor te zorgen dat deze instelling geld beschikbaar heeft om te voorkomen dat deze vrouwen voor de tijd van hun opname gescheiden zijn van hun kind. De kosten hiervan worden niet regulier vergoed.

Een enthousiaste burgemeester Grootenboer gaf het startsein, waarna twee groepen dames vertrokken om een tocht van 10 of 20 kilometer te lopen door het mooie Flakkeese landschap. Er waren zelfs deelnemers uit Utrecht, die speciaal voor deze dag naar Flakkee gekomen waren.

De werkgroep is dankbaar voor een mooie opbrengst: € 6.200,- Verschillende sponsors uit het bedrijfsleven hebben een mooie bijdrage geleverd aan het welslagen van deze mooie dag, waaraan een fors aantal vrouwen uit diverse eilandelijke kerkelijke gemeenten een steentje hebben bijgedragen.

Na deze enthousiaste start in 2016 wil de werkgroep voor de komende jaren opnieuw wandeltochten organiseren. Het was een mooie ervaring om te zien hoe vrouwen zich inspannen voor andere vrouwen. De werkgroep hoopt tegen die tijd veel vrouwen enthousiast te kunnen maken om voor andere vrouwen "een beker koud water" bij elkaar te lopen.