Afbeelding
Foto: PR

Geslaagd schoolreisje van Breicafé 'Steekje los'

MIDDELHARNIS - Sinds maart 2012 is Breicafé 'Steekje los' een begrip in Middelharnis en omstreken. Elke eerste dinsdag van de maand komen gemiddeld 70 dames (en een enkele heer) bij elkaar in de foyer van het Diekhuus in Middelharnis om te breien en te haken. En daarnaast worden er natuurlijk patronen uitgewisseld en vriendschappen voor het leven gesmeed.

Toen bekend werd dat er op 4 juni een Brei- en Haakfestival zou worden georganiseerd in Arnemuiden, was het idee om met het Breicafé 'op schoolreisje' te gaan snel geboren (en gerealiseerd).

45 dames en 3 heren vertrokken zaterdagmorgen richting Arnemuiden en hebben daar met elkaar genoten van een dag met veel inspiratie, nieuwe wolletjes en patronen.

De dag werd op de terugreis afgesloten met een advocaatje met slagroom in de bus, want… hoewel breien en haken heel hip is, mag het, volgens Nicole en Gerdie van 'Steekje los' ook wel een beetje kneuterig blijven.

Leuk detail: de chauffeuse van busbedrijf Contiki was speciaal voor deze rit geselecteerd, omdat ze zelf ook fervent handwerkster is.

Ook de sfeer bij 'Steekje los' eens proeven? Iedere eerste dinsdag van de maand (van september t/m juni) is iedereen tussen 19.00 en 22.00 uur van harte welkom in de foyer van het Diekhuus in Middelharnis.