Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Fietsen met Zuid-Hollands Landschap

GOEREE-OVERFLAKKEE - Voor zaterdag 11 juni organiseert het Zuid-Hollands Landschap een fietstocht op het zuidwestelijke deel van het eiland.

De fietstocht start in Ouddorp en gaat via de Punt van Goeree naar het historische Goedereede. Deelnemers ontvangen bij de start de route en een goody bag. Hotel Akershoek verwelkomt je met koffie, thee en appelgebak. Dan is het tijd om op de fiets te stappen. Op een aantal punten, bij de Schans, de Westduinen en Spreeuwenstein, vertellen gidsen je graag over de geschiedenis en natuur. Bij recreatiegebied De Punt kun je de Bunkerroute lopen en geven gidsen van Stichting WO2GO informatie over de bunkers. Rustpunten voor een versnapering zijn De Overkant, de Beeldentuin en biologische groente- en theetuin De Elzenhof. Diegene die nog energie heeft, kan de toren van Goedereede beklimmen. De beloning is een adembenemend uitzicht.
De start is tussen 10.00 en 11.30 uur bij de stand van Het Zuid-Hollands Landschap voor Hotel Akershoek in Ouddorp. De posten onderweg sluiten om 16.00 uur. Aanmelden kan op www.zhl.nl/fietstocht-goeree-overflakkee. Ook vind je daar uitgebreide informatie over de locaties en kosten. De fietstocht wordt mede mogelijk gemaakt door Natuur- en Recreatieschap Zuidwestelijke Delta en EilandMarketing Goeree-Overflakkee.