Het nieuwe onderkomen van AB Zuid-Holland is geopend. Foto: Hans Villerius
Het nieuwe onderkomen van AB Zuid-Holland is geopend. Foto: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

Nieuw pand AB Zuid-Holland

STELLENDAM – De Stellendamse vestiging van het bedrijf AB Zuid-Holland opende afgelopen vrijdagmiddag officieel haar nieuwe onderkomen op het bedrijventerrein aan de Deltageul. Aan wethouder Arend-Jan van der Vlugt was de eer om vóór de hoofdingang van het bedrijfsgebouw met een druk op de knop een aantal confettikanonnen te laten knallen en daarmee de omgeving en de genodigden te versieren met lange kleurige slierten. Hiermee was de opening van het pand een feit.

Door Hans Villerius

De letters AB staan van oudsher voor Agrarische Bedrijfsverzorging. AB Zuid-Holland ontzorgt lokale agrarische ondernemers, die als lid bij het bedrijf zijn aangesloten, door in geval van afwezigheid van de ondernemer vervangend vakkundig personeel te leveren, zowel op het gebied van akkerbouw, techniek, bouw, groenvoorziening, loonwerk als food.

Ontzorgen

AB Zuid-Holland heeft vestigingen in De Lier, Hazerswoude en Stellendam en bestaat al meer dan 50 jaar. "Dat is te danken aan onze medewerkers die zeven dagen per week de mouwen opstropen en voor onze leden en klanten klaarstaan. Sommigen werken al langer dan 30 jaar bij ons en dat geeft een tevreden gevoel", zegt AB directeur Wim Kauffman. "De kracht van ons bedrijf zit 'm in de mentaliteit. Vanuit onze coöperatieve gedachte staan we voor één doel: onze leden en klanten ontzorgen, zodat de continuïteit binnen de bedrijfsvoering van ondernemers niet in gevaar komt. De vraag naar vakkundig en flexibel personeel, voor zowel seizoenspieken als voor langere perioden, blijft stijgen. Opdrachtgevers vinden het belangrijk om een samenwerking met een betrouwbare partij aan te gaan. Aangezien AB Zuid-Holland aan beide vragen kan voldoen, blijft onze organisatie groeien."

Persoonlijk

Vandaar ook dat dringend behoefte was ontstaan aan een nieuw en groter bedrijfspand. Dat werd gevonden op bedrijventerrein Stellendam, aan de Deltageul, waar vijf maanden geleden naartoe werd verhuisd en waar het bedrijf inmiddels helemaal is gesetteld. "Het ware thuisgevoel is intussen helemaal aanwezig, het interieur is met smaak en aandacht ingericht, alle kasten hebben een plek gekregen, de koffieapparaten zijn aangesloten en ook de gevelreclame is geïnstalleerd. Bovendien zijn we door omliggende bedrijven met open armen ontvangen en we noemen elkaar al buurtjes", zo geven de kantoormedewerkers van AB Zuid-Holland aan. "Dat past ook helemaal bij het persoonlijke dat wij als één van onze kernwaarden binnen ons bedrijf hoog in het vaandel hebben staan, zowel richting onze leden en klanten, als vanuit de directie richting medewerkers als richting collega's onderling. Een warm familiegevoel, waarmee we ons duidelijk onderscheiden en wat ontzettend wordt gewaardeerd."

Groei

De wethouder kon dit vrijdagmiddag alleen maar beamen. In de periode 2000-2005 was hij als voorzitter aan AB Zuid-Hollandse Eilanden verbonden, zodat hij het bedrijf van binnenuit kent. "Jullie hebben een mooie groei doorgemaakt, met als gevolg dat je naar een grotere bedrijfsruimte uit moest zien. Die heb je hier gekregen, op een mooie zichtlocatie langs de N57. Daarnaast zijn jullie meegegroeid met een veranderende markt. Door de inzet van jullie medewerkers is dat prima gelukt. Jullie staan te boek als groeibedrijf, flexibel, meegaand en kwalitatief goed. Daar zijn we als gemeentebestuur trots op, op zulke bedrijven én op zulke medewerkers!" Na zulke mooie woorden en het openingsschot van de wethouder was het tijd om gezamenlijk een glas rabarberchampagne te heffen, van Stellendamse bodem!
Zie voor meer informatie www.abzuidholland.nl.