Afbeelding
Foto: pr

Veteranen De Jonge Spartaan winnen zinderende bekerfinale met 4-3

MIDDELHARNIS - Het is de veteranen van De Jonge Spartaan gelukt om de zinderende finale op zaterdag 21 mei met 4-3 winnend af te sluiten. Na eerder zeven bekerwedstrijden te hebben gewonnen, waren de veteranen van WDS uit Driebruggen nu de tegenstander in de finale.

De wedstrijd werd, op neutraal terrein, gespeeld bij SHO uit Oud Beijerland. Van beide verenigingen waren er veel supporters aanwezig. Zij hebben zich geen moment hoeven te vervelen, want vanaf het begin ging het spel over en weer en binnen een paar minuten kreeg WDS al de eerste mogelijkheid. Keeper Gerrit de Jong bleek vandaag in bloedvorm, dus de eerste redding was daar. Eigenlijk wist WDS de wedstrijd redelijk te controleren en was ook de beter voetballende ploeg. De Jonge Spartaan was echter dodelijk effectief in een aantal snelle uitbraken. Uit een tweetal lange ballen van Leon van den Nieuwendijk en snel combinatiespel vielen de 1-0 door Petry Hoofdman en de 2-0 door Peter van Putten. WDS bleef echter gevaarlijk, maar o.a. door goed verdedigend werk en diverse reddingen van keeper De Jong ging De Jonge Spartaan meerdere keren door het oog van de naald. WDS kwam niet tot scoren. Geheel tegen de verhouding in werd het zelfs 3-0 voor De Jonge Spartaan. Een vlijmscherpe voorzet van Rens Vis werd voortreffelijk afgerond door Peter van Putten. Vlak voor rust wist WDS toch op 3-1 te komen.

Na de rust was het wederom WDS welke de eerste mogelijkheid kreeg, maar het net werd nog niet gevonden. Uit weer een lange bal van Leon van den Nieuwendijk viel prompt de 4-1 door prachtig afronden van Petry Hoofdman. Het bleek echter nog geen gelopen koers, want vrijwel direct daarna wist WDS 4-2 te maken. Daarna was het voor De Jonge Spartaan pompen of verzuipen, want WDS was nog steeds de beter voetballende ploeg en bleef maar aandringen. Ongeveer 15 minuten voor het eindsignaal viel dan ook de 4-3. Daarna volgde een slopend laatste kwartier, maar met keihard werken en het nodige geluk wist De Jonge Spartaan de voorsprong vast te houden. Het eindsignaal klonk voor De Jonge Spartaan uiteindelijk als muziek in de oren. De beker ging mee naar Middelharnis.