Afbeelding
Foto: PR

Franse leerlingen maken Kennis met RGO én met Nederlandse taal en cultuur

MIDDELHARNIS - In het kader van het internationaliseringsprogramma van de RGO waren er een week lang Franse leerlingen van Lycée Fresnel uit Bernay op bezoek bij de RGO in Middelharnis. Net als andere jaren waren er veel ouders van RGO-leerlingen (Havo 3 en VWO 4) bereid als gastgezin te functioneren.

Bij de RGO Middelharnis staat het kennismaken met Europa en de wereld om je heen hoog in het vaandel. De school organiseert al jaren veel activiteiten die zorgen dat leerlingen leren middenin de wereld te staan.

De uitwisselingsweek, die dit jaar werd georganiseerd en begeleid door de docenten Werner van Dis en Martine Wielaard, zorgde ervoor dat de Franse gasten veel hebben gezien en gehoord over Nederland.

Zo hebben ze een dag meegedraaid op school, was er een gezellige sport- en familynight en een tour door Middelharnis. Daarnaast waren er bezoeken aan de steden Den Haag (Humanityhouse, stadstour, Madurodam) en aan Rotterdam (rondvaart, stadswandeling). De schoolweek werd afgesloten met het maken van een 'finger puppet animation' en tenslotte op zaterdag een gezellige familiedag met quiznight.

De RGO-leerlingen brengen van 27 mei tot en met 2 juni een tegenbezoek aan de de school en gastgezinnen in Frankrijk.