Frans Tollenaar krijgt ‘recreatie’-boek 'Tussen Tent en Villa' van destijds gepromoveerde Mieke Dings. Foto Wim van Vossen Fotografie
Frans Tollenaar krijgt ‘recreatie’-boek 'Tussen Tent en Villa' van destijds gepromoveerde Mieke Dings. Foto Wim van Vossen Fotografie Foto: Wim van Vossen Fotografie

"Economie en ecologie gaan in dit gebied samen"

Vervolg van de voorpagina


Gezamenlijk zijn er de schouders onder gezet en het resultaat, vandaag zichtbaar, mag er zijn. Een unieke parel in de ketting van ontwikkelingen rondom de Grevelingen en de Brouwersdam. Dit resort kan wedijveren met de meest exclusieve resorts in het buitenland. Duurzaam. Een beleving. Hier kunnen zijn wordt een feest. Een jaarrond exploitatie. Veel werkgelegenheid en van een grote toegevoegde economische waarde", zei Tollenaar.

Culinair genieten

"Economie en ecologie gaan in dit gebied samen. Een plek met een innovatief concept voor verblijf op topniveau. Ook van culinair genieten. Het is prachtig dat de Jonge Ondernemersprijs Goeree-Overflakkee 2016 recent is gewonnen door Michel Schreuders en zijn team van Werelds aan het Strand. Overigens één van de prijzen die hij verwierf omdat ook al de bar landelijk op het erepodium werd geplaatst. De moed en daadkracht die nodig waren om Beach Resort Punt West te realiseren zijn door de initiatiefnemers Matthijs en Marco perfect tot uiting gebracht", zei de wethouder. In zijn functie van voorzitter van het schap Zuid Westelijk Delta wees hij ook op komende nieuwe ontwikkelingen. Zoals Brouwerseiland, Ouddorp Duin en Bad en op uitdagingen voor de toekomst zoals de vaarverbinding tussen Haringvliet en Grevelingen (het zogenoemde Halskanaal). Zon, zee, zand naast de deur, gesitueerd in de Zuid Westelijke Delta, in een natuurgebied van 150 hectare rondom de Punt. Strandrecreatie, watersportmogelijkheden en natuurrecreatie bijeen. Waar vind je dat zo dicht bij elkaar? Echt uniek, schetste Tollenaar.

'Mooier dan gedacht'

Zeelenberg en Bij de Vate waren de gehele happening in touw om persvertegenwoordigers en genodigden te informeren en rond te leiden. Tot nu toe, vanaf het slaan van de eerste paal in juni 2014, tot het moment van de opening was er een fase van ontwikkeling. Van succesvol proefdraaien. Nu begint het echt. Het gehele resort wordt door de organisatie Oasis beheerd en geëxploiteerd. De 72 strandvilla's zijn verkocht en de 20 hotel-lodges staan voor de gasten gereed. Alle villa's zijn gebouwd op een duurzame wijze met natuurlijke materialen en duurzame energie- en technische voorzieningen, Hebben vanuit de duinen uitzicht over het water van de Grevelingen. Hoe kijkt Matthijs Zeelenberg naar het uiteindelijk gerealiseerde beachproject? "Het is mooier geworden dan gedacht", zegt de architect. "Je kan met 3D heel goed weergeven wat je wilt, maar het blijft een filmpje. Ik had een duidelijke behoefte om de sfeer en gevoelens te peilen van bezoekers. Als je dan positieve reacties hoort, dan doet dat je goed. Men was en is trots op het project. Sommigen noemden het al hun 'eigen stekje'".

Arbeidsvreugde

In zijn welkomstwoord gaf Matthijs Zeelenberg aan vooral ook blij te zijn over het enthousiasme en de arbeidsvreugde, die ieder heeft getoond bij het realiseren van het resort. Bedrijven als Jaro en Van den Nieuwendijk hebben binnen de tijdslimiet perfect gepresenteerd. Zij maken deel uit van een groot team gewaardeerde krachten, dat ik graag meeneem naar de next step in leasure, Brouwerseiland. Daar wordt vanaf medio 2017 gestart wordt aan het creëren van eilandjes in het Grevelingenmeer bij de Brouwersdam. Ruimtelijk mogelijkheden bieden voor de ontwikkeling van 300 woningen. Richtje Zeelenberg, deze dag vooral in de rol van gastvrouw, was als architect de drijvende kracht bij de beeldvorming van de concepten voor zowel het nu gerealiseerde Beachresort De Punt West als aan de opstap en filosofie richting Brouwerseiland. Haar creaties, in woorden en foto's vertolkt, staan in schitterende boekwerken. Dromen zijn daar in beeld gegoten. Luxe van de eenvoud kreeg en krijgt dimensie. Uitstraling. Zij deelde vrijdag overigens in de spontane hulde. In de avonduren vertoonden top koks hun creaties. Een wervelende en sfeervolle presentatie van seafood rechtstreeks uit de Grevelingen, aangevoerd met een kotter door Aren Bezuijen.