Het nieuwe onderkomen voor AB Zuid-Holland aan de Deltageul.
Het nieuwe onderkomen voor AB Zuid-Holland aan de Deltageul. Foto: Adri van der Laan

AB Zuid-Holland opent feestelijk het nieuwe pand in Stellendam

STELLENDAM - Bijna vijf maanden na de verhuizing van Voorstraat 10 naar Deltageul 1, is AB Zuid-Holland inmiddels helemaal gesetteld.

Het ware ''thuisgevoel' is ondertussen aanwezig; het interieur is met smaak en aandacht ingericht, alle kasten hebben een plek gekregen, de koffieapparaten zijn aangesloten en ook de gevelreclame is geïnstalleerd. ''We zijn door omliggende bedrijven met open armen ontvangen en we noemen elkaar al 'buurtjes''', aldus de kantoormedewerkers van AB Zuid-Holland. ''Lokale verbondenheid past goed in ons straatje. We ontzorgen immers lokale (agrarische) ondernemers door vakkundig personeel te leveren''.

De officiële opening van het nieuwe pand vindt plaats op vrijdag 20 mei aan Deltageul 1 te Stellendam. ''De verhuizing laten we niet ongehoord voorbij gaan. Het wordt een feestelijk moment, waarbij we samen met onze medewerkers, leden en klanten het glas heffen op de samenwerking'', vertelt Wim Kauffman, directeur van AB Zuid-Holland. Tussen 16.30 en 17.30 uur opent Arend-Jan van der Vlugt, Wethouder Innovatie, Landbouw en Visserij en Openbare werken, het nieuwe kantoor. ''Vervolgens kunnen de genodigden een kijkje in de keuken nemen, waarna we gaan genieten van diverse lekkernijen, zoals hapjes met vis en rabarber. Afkomstig van het eiland natuurlijk! We verheugen ons op het feestje'', aldus Wim Kauffman.

Duurzame samenwerking

Ook wordt verwacht tijdens de opening dat vele herinneringen worden opgehaald. AB bestaat inmiddels al langer dan 50 jaar. ''Dit is te danken aan onze medewerkers, die 7 dagen per week de mouwen opstropen en voor onze leden en klanten klaarstaan. Sommige medewerkers werken al langer dan 30 jaar bij AB Zuid-Holland en dat geeft ons een tevreden gevoel'', zegt Wim Kauffman trots.

Doe maar normaal, dan doe je gek al genoeg

Volgens de medewerkers zit de kracht van AB Zuid-Holland 'm in de mentaliteit. Vanuit onze coöperatieve gedachte staan we voor één doel: onze leden en klanten ontzorgen, zodat de continuïteit binnen de bedrijfsvoering van ondernemers niet in gevaar komt.

De vraag naar vakkundig en flexibel personeel, voor zowel seizoenspieken als voor langere perioden, blijft stijgen. Opdrachtgevers vinden het belangrijk om een samenwerking met een betrouwbare partij aan te gaan. Aangezien AB Zuid-Holland aan beide vragen kan voldoen, blijft de organisatie verder groeien en daarom zoekt de organisatie ook nieuwe collega's, zoals medewerkers voor in de akkerbouw, techniek, bouw, groenvoorziening, loonwerk en food.

Informatie

Op www.abzuidholland.nl verschijnen regelmatig nieuwe vacatures. Open sollicitaties zijn ook van harte welkom. Kom je liever persoonlijk kennismaken? Dat kan! Onze deur staat altijd open voor een persoonlijke kennismaking en een kop koffie. Het nieuwe adres van AB Zuid-Holland, vestiging Stellendam, is: Deltageul 1, 3251 NG Stellendam.