INGEZONDEN:

Dorpsraad: meedenken, meedoen

Wat het toch stil in Sommelsdijk, oorverdovend stil. En het blijft maar aanhouden, die stilte in Sommelsdijk! Zou er soms gedacht worden? Gedacht over een dorpsraad voor ons dorp? Ik heb er nog niets over gehoord. Logisch eigenlijk, want denken hoor je niet. Uitgezonderd dan hardop denken. Eerst voor jezelf uit en daarna met anderen. Na het delen van gedachten volgt samenvoegen van gedachten. Daarna volgt het samen doen. Dat is het doel van zo'n raad: samen meedenken, ideeën naar voren brengen en samen met gemeente en andere instanties dingen doen.

Daar is het allang tijd voor. Kleinere kernen geven ons het nakijken. Herkingen is daarvan het meest recente voorbeeld. Het kan toch niet zo zijn, dat de derde kern in grootte van aantal inwoners van ons eiland alleen maar blijft denken, de dingen op zijn beloop laat en denkt: "dat moeten anderen maar doen" of "dat zullen anderen wel oppakken".

Mensen uit Sommelsdijk, word wakker uit die gedachtenloze slaap. Doe je ogen open, en kijk eerst eens in je eigen binnenste. Zeg dan hardop: "zou het iets voor mij zijn?" Maar dan wel met anderen?! Kijk daarna om je heen of je niet iemand ziet of kent waarvan je weet of vermoedt dat hij of zij positief denkend ingesteld is en zo mogelijk bestuurservaring uit beroep of verenigingsleven heeft.

Inwoners van over het water die affiniteit gekregen hebben met wat vroeger alleen hun slaapdorp was, zijn net als iedereen welkom. We zien ze graag komen. Vraag of zij er wat voor voelen.

Ons dorp op de eilandelijke dorpsradenkaart zetten is de bedoeling van dit geschrijf. Capabele mensen in beweging brengen. Op die kaart komt nog een blinde vlek voor. Het zou mooi zijn als die vlek opgevuld werd met de kleuren van het Sommelsdijkse wapen: blauw met goud.

Piet Lodder
Enkele Ring 43
3245 AH Sommelsdijk
Tel. 0187-486852

Naschrift:
Mijn bedoeling is alleen een groepje enthousiaste mensen bij elkaar te brengen die samen aan de slag gaan. Mijn zelfverkozen missie beschouw ik dan als volbracht.
Voor eerste reacties: zie adresgegevens.