Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Slagerij Van Zuidland nu ook op verschillende markten

DIRKSLAND - Slagerij Van Zuidland is een aantal jaren actief als een ambachtelijke slagerij met een eigen worstmakerij en rokerij in het centrum van Dirksland. Maar het bedrijf gaat haar vleugels uitslaan naar de regio, via standplaatsen op een drietal markten in de regio.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Slagerij Van Zuidland is een begrip geworden als ambachtelijke slager. "Wij onderscheiden onszelf door uitsluitend vleessoorten te verkopen van onze eigen mesters", legt Lau van Zuidland uit. Het 'supermals rundvlees' komt uit Berkel en Rodenrijs en is van dikbil-kwaliteit. Meer informatie over de herkomst van dit vlees is te vinden op www.hoevedegroenzoom.nl Het 'ouderwets smaakvol scharrelvlees' wordt betrokken van een mesterij uit Nieuwerkerk. Dit vlees is zo smaakvol door de rustigere groei en vrije uitloop en is bovendien 100% antibioticavrij. Zie ook: www.hetzeeuwsescharrelvarken.nl. Verder verkoopt Slagerij Van Zuidland de 'Boerenkip'. Deze worden gemest in Oosterland. De kippen hebben hier een vrije uitloop naar buiten en zijn 100% antibioticavrij. Er lopen maximaal 4 kippen per m2, terwijl de richtlijn voor scharrelkip maximaal 9 kippen per m2 bedraagt.

Wie een complete verzorging van een koud of warm buffet wil, kan ook bij Van Zuidland terecht. Ook behoort een compleet verzorgde barbecue tot de mogelijkheden. Ook verhuurt Slagerij Van Zuidland verschillende producten voor aanvulling voor een feestje, koelwagens, springkussens, etc. Meer informatie hierover is te vinden op www.slagerijvanzuidland.nl.

Markten

Wegens de toenemende vraag naar de kwalitatief hoogstaande lekkernijen buiten de regio, heeft Van Zuidland besloten aan deze vraag te voldoen. Er is een compleet ingerichte verkoopwagen aangeschaft. "Van alle producten die in de verkoopwagen worden verkocht, geldt de bekende kwaliteit als in de winkel. Er bestaat ook de mogelijkheid bestellingen telefonisch of per e-mail te plaatsen. Zie hiervoor de website. Of via 06-21935455.

De markten zijn te vinden op woensdag van 8.00 tot 16.00 uur op de Voorstraat van Sommelsdijk, vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur op het Kerkplein van Bruinisse en op zaterdag van 8.00 tot 14.00 uur op het Oranjeplein in Klaaswaal.