Afbeelding
Foto: pr

Harlekijnen zoeken in de Westduinen

OUDDORP - Het Zuid-Hollands Landschap organiseert op 21 mei een wandeling door de Westduinen, op zoek naar de harlekijnorchis.

Struin door het uitgestrekte golvende duingrasland. Droge, kale toppen worden afgewisseld met laaggelegen vochtige duinvalleien. Laat je meevoeren naar de mooiste plekjes en ontdek vele bijzondere planten. Een unieke wandeling door een gebied dat normaal is gesloten voor publiek.
Al sinds de middeleeuwen wordt dit gebied in het zomerseizoen begraast door vee. Hierdoor krijgen struiken en bomen geen kans om te groeien en blijft het unieke voedselarme duingrasland behouden. Plantensoorten die we in deze tijd van het jaar kunnen verwachten zijn de gentiaan, de harlekijnorchis en het duinviooltje. Samen met de natuurgids ga je er naar op zoek.
De wandeling start om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Start bij de kleine parkeerplek ter hoogte van Westduinweg 37, 3253 LV Ouddorp/hoek Klarebeekweg.

Aanmelden is verplicht. Meld u op tijd aan op www.zhl.nl/natuuragenda, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.