Het duo Beth & Flo speelt piano in De Overkant (foto: Jennie Audring)
Het duo Beth & Flo speelt piano in De Overkant (foto: Jennie Audring) Foto: Jennie Audring

Concert pianoduo Beth & Flo

OUDDORP - Al voor het vijfde seizoen worden er concerten georganiseerd in De Overkant onder het label 'De Overkant Klassiek OK!' Deze concertreeksen worden samengesteld door Clémence Baks, die ook de inleidingen bij de concerten verzorgt. Donderdag 2 juni is er een luchtige programmering: pianistes Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, oftewel pianoduo Beth & Flo, presenteren een klassiek recital vrolijk, luchtig en verrassend!

Het duo zorgt voor een avond vol muziek en vol verhalen. Verhalen over de muziek, over de pianistes zelf, en wie weet – wie weet speelt u zelf als publiek plotseling ook een rol in dit concert!
Het volledige programma is straks beschikbaar, maar zeker is in ieder geval dat De Overkant zal worden omgedoopt tot Engelse Music Hall, waar muziek van Bach, Brahms en Liszt razendsnel wordt afgewisseld met verhalende liedjes van verschillende personages. De charmante dames Beth & Flo verwelkomen bezoekers graag met Schubert en een feestelijk lied!

Elsbet Remijn en Claudette Verhulst studeerden klassiek piano. Ze leerden elkaar kennen in de klas van Rian de Waal op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Elsbet en Claudette behaalden daar in 2014 hun Masterdiploma, respectievelijk bij Ellen Corver en David Kuijken. Omdat beide pianistes ook grote affiniteit hebben met theater, besloten zij dit te integreren in de concerten die zij geven. Zo ontstond in 2013 het duo Beth & Flo; een pianoduo dat klassieke recitals geeft en deze opluistert met gesproken en gezongen woord. De muziek in een verhaal of context plaatsen en interactie met het publiek zijn belangrijke elementen in de concerten van Beth & Flo.

Door in hun concerten te blijven vernieuwen en verrassen, probeert het duo Beth & Flo op haar eigen manier een steentje bij te dragen aan het toegankelijker maken van klassieke muziek. Dit concert is op donderdagavond 2 juni in De Overkant. Kaartjes kosten € 15,00, dat is inclusief koffie of thee vóór, en een glas wijn na het concert. Aanvang concert 20.00 uur. De Overkant is open vanaf 19.30 uur. De Overkant, Dijkstelweg 33 Ouddorp.