Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Thools Mannenkoor en het Shalomkoor zingen voor Israël

DIRKSLAND - Op zaterdag 14 mei zal in de Hervormde Kerk van Dirksland een zangavond worden gehouden t.b.v. Israël. Het Thools Mannenkoor onder leiding van de bekende Zeeuwse dirigent en organist Marien Stouten, zal aan deze avond meewerken. Ook het Shalomkoor onder leiding van Lennert Knops zal deze avond diverse liederen ten gehore brengen. Het geheel wordt muzikaal omlijst door Maria Knops op de harp. De beide dirigenten zijn tevens de organisten van deze avond. De algehele leiding is deze avond in handen van ds. J.W. van Estrik, die ook de meditatie zal verzorgen.

Het programma dat uitgevoerd zal worden is zeer divers. Naast psalmen en geestelijke liederen zullen er ook Joodse psalmen worden gezongen zoals Psalm 125 en het bekende Ose Shalom.
Het Thools Mannenkoor is een mannenkoor met een rijke historie. Kenmerkend voor dit mannenkoor is hun warme koorklank. Vanaf mei 2014 heeft Marien Stouten de muzikale leiding over het koor en zingt het koor zo'n 6-8 keer per jaar in Zeeland en omgeving.
Het Shalomkoor is ontstaan naar aanleiding van een koorreis naar Israël in 2008. In de afgelopen jaren heeft het koor aan diverse zangavonden en concerten meegewerkt. Ook werden twee reizen gemaakt naar Egypte/Jordanië en Israël. In 2015 heeft het Shalomkoor tijdens een reis naar Schotland diverse concerten verzorgd o.a. in de St. Giles Cathedral in Edinburgh. Het is de planning dat het koor van 24 tot en met 29 april een reis gaat maken naar Rome en Toscane.
Éen keer per maand komen de koorleden uit diverse delen van het land bij elkaar in Alblasserdam om de muziek in te studeren. Het koor kenmerkt zich als een grote familie die samen zingen. De onderlinge contacten zorgen voor een aangename sfeer tijdens de repetities en de reizen. Heeft u interesse om eens mee zingen en de sfeer te komen proeven, of wilt u informatie over de koorreis naar Italië? Ook voor introducees is deze reis de moeite waard. Cultuur, natuur, culinair, muzikaal en ontspanning komen bij elkaar. Kijk dan op www.shalomkoor.nl of neem contact op met Adrie Verkerke-Visser (Nieuwe-Tonge), tel. 06-52373538.

Op de uitnodiging voor deze avond is door de koren enthousiast gereageerd. Een avond vol met zang en muziek in een voor het oog en oor prachtige kerk.
Er is een gevarieerd programma samengesteld en het belooft een mooie avond te worden. De entree is vrij. Wel wordt er een collecte gehouden die verdeeld zal worden over de stichting Christenen voor Israël, stichting Shaare Zedek en het Isaac da Costafonds.