Herbert van der Vliet met assistente Michelle in Snackbar Lekkerrr.
Herbert van der Vliet met assistente Michelle in Snackbar Lekkerrr. Foto: Adri van der Laan

AD-Friettest geeft hoge scores op het eiland

GOEREE-OVERFLAKKEE – Zeer goed (cijfer 9 en plaats 11) en goed (cijfer 8 en plaats 47) waren de kwalificaties in de jaarlijkse Friettest van het Algemeen Dagblad voor respectievelijk Snackbar Lekkerrr aan de Boompjes in Ouddorp en Hetty's Patat aan de Langeweg in Ooltgensplaat. Met zulke rapportcijfers kan je je op Goeree-Overflakkee presenteren en dat weten de consumenten en klanten te waarderen. De testen zijn in maart 2 keer door het AD-proefteam op hetzelfde adres uitgevoerd en dat leidt dan tot het eindresultaat. Voor de kenners: het gaat bij beide verkooppunten om vers/Agria (aardappel) en plantaardig frituurvet.

Tekst en foto: Jaap Ruizeveld

Bij vader Herbert (56) en zoon Raoul (23) van der Vliet in de Ouddorpse snackbar kan de klant kiezen: met of zonder schil. Uit de beoordeling komt naar voren dat de aandacht voor de klant voor een pure verwennerij zorgt. Voor het befaamde Hetty's Patat in Ooltgensplaat wordt uitnodigend gesteld: proberen maar.

Topdrukte

De nominatie en de uiteindelijke 11e plaats (met de 9 als score) in de landelijke AD-ranglijst hebben voor een flinke toestroom gezorgd naar de Ouddorpse snackbar Lekkerrr aan de Boompjes. Op het moment van ons gesprek op zaterdagmiddag was er topdrukte. Terwijl assistente Michelle de bestellingen verzorgt, is er even tijd om met Herbert over zijn succes te praten. Van der Vliet, afkomstig uit Oude-Tonge, nam ruim drie jaar geleden de snackbar aan de Dorpsring in Ouddorp over. Bij het zien van het pand was hij toen al gelijk enthousiast. Hier moest zijn ambitie, samen met zijn zoon Raoul, slagen. Van der Vliet senior startte de zaak op. Betrok zijn (Agria) -aardappels bij het bedrijf Van Kempen in Nieuwe-Tonge en verbreedde zijn assortiment met ambachtelijke snacks. Allemaal producten uit de eigen regio, voegt hij er aan toe.

Goed gevoel

"Als je door 'vaste klanten' wordt voorgedragen om aan de friettest mee te doen, krijg je al een goed gevoel", vertelt Herbert. "Zelf is en was er het vertrouwen dat je met een goed product ook waardering kan krijgen. Maar het blijft natuurlijk spannend. Nee, wij hebben in maart niet in de gaten gehad dat het AD-testteam onze snackbar bezocht. Wij zijn uiteraard trots en blij met de goede uitslag. Als het dan in de krant wordt gepubliceerd, dan merk je gelijk de impact van de test. Vanuit Zeeland, Hellevoetsluis en uiteraard vanuit ons eigen eiland en Ouddorp heeft het klanten gestimuleerd om onze snackbar te bezoeken. Als je veelvuldig complimenten krijgt, dan doet dat je goed. We gaan bij alles zorgvuldig te werk", zegt Van der Vliet. "Dat geldt naast de friet ook voor ons ijsverkoop. Zonder toevoeging van kleur- en smaakstoffen".

Feest

"Weet je", sluit Herbert af: "Wij hebben nog niet de tijd gehad om het succes voor onze Snackbar Lekkerrr te vieren. Dat hoeft eigenlijk ook niet, als de bezoekers hun waardering uiten, dan is dat al een feest". Voor openingstijden: www.snackbar-ouddorp.nl. Tel. 0187785133, Boompjes 19, Ouddorp.