Voorzitterswisseling met de handdruk bij Zuidwest, Sinke en Juch. Foto: Wim van Vossen Fotografie
Voorzitterswisseling met de handdruk bij Zuidwest, Sinke en Juch. Foto: Wim van Vossen Fotografie Foto: Wim van Vossen Fotografie

Voorzitterswisseling bij Visserijvereniging

GOEREE-OVERFLAKKEE – Tijdens een zeer druk bezochte en geanimeerde receptie die de Vissersvereniging Zuidwest vrijdagmiddag in restaurant Zoet of Zout aanbood aan scheidend voorzitter Kees Sinke, kon ook kennis worden gemaakt met zijn, in de algemene ledenvergadering gekozen opvolger, Hans Juch (50). De nieuwe voorzitter combineert deze functie met zijn dagelijkse werk als directeur van John P. de Wit Assurantiën en de Regio Bank Stellendam. Juch zat van 2004 tot 2014 namens Regio Zuidwest Nederland in het bestuur van het Sociaal Fonds van de Maatschap-visserij (SFM) en sinds 2014 in de Raad van Commissarissen van dit fonds.

Door Jaap Ruizeveld

Velen maakten op de receptie van Sinke hun opwachting. Om enerzijds hem bij het afscheid de hand te schudden. Anderzijds om hem waarderende woorden toe te spreken over zijn geleverde inzet in de afgelopen jaren. Burgemeester Ada Grootenboer en de wethouders Van der Vlugt en Trouwborst vertegenwoordigden de gemeente Goeree-Overflakkee. Ook oud-burgemeester Ger van de Velde was voor de receptie uit het Zeeuwse overgekomen. Er waren toespraken van Kees van Beveren namens Visned en Johan Nooitgedagt namens de Nederlandse Vissersbond.

Waardering

Wethouder Arend-Jan v.d. Vlugt vertolkte woorden van waardering namens de eilandgemeente. Dit klonk door in alle toespraken voor de verdiensten die Kees Sinke gedurende 21 jaar voor de visserij neerzette en dan in het bijzonder gericht op de regio Zuidwest Nederland. Maar ook ver daarbuiten op nationaal en internationaal niveau. Al was het dan een afscheidsreceptie, dat wil niet zeggen dat Sinke elke betrokkenheid met de visserij loslaat. Naast zijn voorzitterschap van de Raad van Toezicht van de Edudelta Onderwijsgroep houdt hij nog enkele functies binnen de visserij. De band gaat met deze belangrijke sector dus nog niet verloren.

Ontwikkeling

Vissersvereniging Zuidwest telt 59 leden. De beroepsvissers zijn afkomstig uit Zuid-Holland en Zeeland. De afgelopen jaren is hard gewerkt aan verduurzaming en innovatie.

Lees verder op pagina 7