Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Reünie oud-Langstratenaren

LANGSTRAAT – Dat wordt ongetwijfeld lekker mijmeren over vervlogen tijden in de Langstraat. Op 14 mei is er in de buurtschap bij Achthuizen een reünie voor oud-Langstratenaren van vijftig jaar en ouder. Ook mensen die niet in de Langstraat zijn geboren maar er meer dan een kwarteeuw woonden, zijn welkom.

De reünie vindt plaats in De Keet aan de Beatrixstraat 22 in de Langstraat. Het begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De organisatie roept reünisten op om oude foto's mee te nemen en mooie verhalen van vroeger te vertellen. Dat is niet alleen gezellig, maar draagt er ook aan bij dat de geschiedenis van deze buurtschap niet verloren gaat. Zo zullen de foto's – van bijvoorbeeld families, huizen, de school en de omgeving van Langstraat – worden gescand. "Iedereen heeft wel eens iets meegemaakt wat zeker niet verloren mag gaan. Onze interesse is ook heel groot naar waar de mensen gewoond hebben. Of het nu op 't Hol, de Doornbos, Vluchtheuvel, de Schaapskooi, Sluis, de Stoomboot of gewoon in de Langstraat is, we horen het graag", zegt Jeanet Leroy van het organiserend comité.

Tijdens de reünie worden foto's getoond van de Langstraat door de jaren heen. Wie een kijkje wil nemen in de kerk, kan dat doen tussen 14.00 en 16.00 uur. Dat geldt overigens ook voor mensen die niet naar de reünie komen.

Wie de reünie van oud-Langstratenaren wil bijwonen, kan zich tot 1 mei opgeven bij Jeanet Leroy. Haar telefoonnummer is 0187 – 665804; e-mail: jeanet.leroy@planet.nl. Wie wil lunchen, kan 7,50 euro, of een veelvoud daarvan, overmaken op bankrekening NL 95 RBRB 0677 1237 01 t.n.v. Belangen Langstraat te Achthuizen.

Afbeelding