Afbeelding
Foto: pr

Honger in Mozambique

GOEDEREEDE - Kees en Sarah Tanis, respectievelijk afkomstig uit Goedereede-Havenhoofd en Groot-Brittanie, zijn zeventien jaar geleden, terecht gekomen bij de Missiepost Maforga in Mozambique. Gedreven door hun geloof en een vast vertrouwen op God hebben ze samen met de kerken in de omgeving een aantal projecten opgestart.

Het jongenscentrum is een tehuis voor meer dan 40 jongens in de leeftijd van 7 tot 23 jaar. Ze worden begeleid in het naar school gaan tot en met trouwen of het starten met een baan. Ook worden weeskinderen die buiten het centrum wonen op verschillende manieren bijgestaan.
Vrouwen die weduwe zijn geworden en alleen voor hun gezinnen moeten zorgen worden ook bijgestaan door middel van het weduwen-project.
Gehandicapten is de meest verwaarloosde groep in Mozambique. Ze worden vaak verstoten door familie en wonen op straat. Door het gehandicaptencentrum proberen Kees en Sarah ze hoop te geven om een zelfstandig bestaan op te bouwen.
Een deel van het werk bestaat uit het leiden van een Bijbelschool en een discipelschapsschool. Het project Missie-Mozambique is erop gericht om het Evangelie te verspreiden in Mozambique. Er worden ongeveer 37 teams uitgezonden om het land in te gaan en in elk dorp Gods Woord te brengen.

Honger

Kees en Sarah hebben geen inkomen en kunnen dit werk uitvoeren door het ontvangen van giften. Gondola, de provincie waar ook de Missiepost Maforga gevestigd is, lijdt honger. Voldoende zon, maar onvoldoende regen heeft weer geleid tot een mislukte maisoogst. Er heerst een hongersnood en vooral veel kinderen lijden honger. Op het terrein van Maforga wordt geprobeerd om dagelijks aan 700 kinderen die zonder eten naar de basisschool komen, een keer per dag eten te geven. Brood, thee, sap en fruit. Door de hongersnood is in een maand tijd de prijzen van voedsel verdubbeld en is voedsel kopen voor de meeste mensen onmogelijk. Hulp kan gegeven worden door een gift over te maken, zodat de kinderen gevoed kunnen worden. Al voor € 5,00 per maand kan men twee kinderen eenmaal per dag brood geven.
Zaterdag 23 april zal er voor dit doel oliebollen verkocht worden op de Hôôdse marktdag te Goedereede-Havenhoofd.
Indien u een belastingaftrekbare gift wilt overmaken, kan dit op: IBAN : NL 85 ABNA 0580 2632 15 ten name van Mozaiek-Mozambiek o.v.v. hongersnood Maforga.
Voor meer informatie over de verschillende projecten en de stichting kunt u vinden op de website: www.keesandsarah.com.