Ondernemer Albert van de Pol met zijn vrouw in hun Bloem- en groencentrum.
Ondernemer Albert van de Pol met zijn vrouw in hun Bloem- en groencentrum. Foto: Jaap Ruizeveld

Bloem- en Groencentrum Ouddorp trekt veel belangstelling bij opening

OUDDORP – Bloem- en Groencentrum Ouddorp aan de Dijkstelweg beleefde afgelopen weekeind twee turbulente dagen. Het complex waarin voorheen Bloemenhandel Grinwis was gevestigd heeft, zoals wij al eerder berichtten, een complete metamorfose ondergaan. Voorzichtig startte ondernemer Albert van de Pol eind februari met de eerste fase van zijn tuincentrum. Nu was er het moment om ook het 1500m2 grote buitengebeuren erbij te betrekken. Reden voor een officiële happening die een zeer groot aantal belangstellenden naar het tuincentrum trok. Enerzijds uit nieuwsgierigheid. Anderzijds gelijk ook veel kopers die uit een breed assortiment konden kiezen.

Tekst en foto: Jaap Ruizeveld

Zeg maar een topdrukte. Een parkeerterrein dat snel vol liep, maar met verkeersregelaars waren er nauwelijks knelpunten. In het tuincentrum hadden Albert van de Pol en zijn echtgenote ook familieleden graag bereid gevonden om samen met medewerkers de bezoekers wegwijs te maken, te adviseren en uiteraard klantvriendelijk behulpzaam te zijn. "Wij hebben het allemaal goed voorbereid", vertelt Albert. Terwijl de felicitaties binnenstromen neem hij even een time-out voor een korte reactie. "Als je dit ziet, ja dan komt onze droom uit. Bezoekers zeggen dat zij dit centrum een aanwinst vinden voor de Kop van Goeree".

Uitgebreid

Juist omdat het assortiment nu zo is uitgebreid, is het ook voor hoveniers aantrekkelijk om te shoppen. Fruit-, laan- en leibomen, struiken en heesters, alles staat buiten keurig en gemakkelijk vindbaar opgesteld. Terwijl men binnen in de kas terecht kan voor planten en snijbloemen, zaden, groenteplanten, bestrijdingsmiddelen, wanddecoraties, tuingereedschap, potten, pot- en tuingrond. Noem maar op". Dat oogstte zaterdag bijval. Met winkelwagentjes vol reed men naar de kassabalie. "Het is nu de tijd om iets aan de tuin te doen", zegt een echtpaar dat speciaal uit Oostflakkee voor deze feestelijke opening naar Ouddorp is gekomen. Albert van de Pol (uit Alblasserdam) is in korte tijd al helemaal ingeburgerd. "Het klikt, zo heb ik het de afgelopen weken gemerkt en ervaren. Daar ben ik blij om. Wij zullen dit vertrouwen waardig tonen met goede producten en klantvriendelijke contacten".

Afbeelding